Çin Devlet Başkanı Xi, Pekin’de ABD’li iş adamlarını ağırladı

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, hükümetin yabancı yatırımcıları ülkeye geri çekmeye çalıştığı ve uluslararası firmaların yeni düzenlemeler konusunda güvence arayışına girdiği bir dönemde 27 Mart Çarşamba günü Pekin'deki Büyük Halk Salonu'nda Amerikalı iş dünyası liderleriyle bir araya geldi.

Pekin, yatırımcıların casuslukla mücadele yasası, çıkış yasakları ve danışmanlık firmalarına yönelik baskınlar sonucunda artan kaygıları nedeniyle Çin'e yapılan doğrudan yabancı yatırımın 2023'te yüzde 8 oranında azalmasının ardından, dünyanın ikinci büyük ekonomisinde büyümeyi artırmak istiyor.

ABD-Çin İlişkileri Ulusal Komitesi, ABD-Çin İş Konseyi ve Asya Topluluğu düşünce kuruluşu tarafından düzenlenen toplantıda tartışılanlar hakkında herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Toplantı, önemli işlevlere ayrılan Büyük Halk Salonunun Doğu Salonunda gerçekleşti.

Devlet medyası tarafından yayınlanan bir videoda, katılımcıların büyük bir kırmızı, turuncu ve yeşil çiçek enstalasyonunun etrafında kare şeklinde oturduğu görüldü.

Pekin'in önemli iş insanlarıyla görüş alışverişinde bulunma politikası, önceki yıllarda düzenlenen zirvenin önemli bir unsuru haline gelmişti.

Başkan Xi Jinping tarafından 27 Mart Çarşamba günü düzenlenen toplantı, Kasım ayında ABD'li yöneticilerle San Francisco'da düzenlenen ve Xi'nin ayakta alkışlandığı bir akşam yemeğinin ardından planlanmış ve organize edilmişti.