Bitcoin iki yıldan uzun bir süre sonra ilk kez 50 bin dolar seviyesine ulaştı

Bitcoin 2024 yılı Şubat ayında yüzde 16'nın üzerinde artış göstererek Aralık 2021'den bu yana beklenmeyen bir yüksekliğe ulaştı. Kripto paradaki artış, faiz indirimi beklentilerinden ve ocak ayında ABD'nin borsada işlem gören fonlarının takip edilmesi için tasarlanan onaydan kaynaklanıyor.

Bitcoin, 2023 yılının sonunda faiz indirimi beklentileri ve geçen ay Washington borsalarında işlem gören rakamların artması ile birlikte yükselişe geçti.

Dijital varlığın desteklediği borsada işlem gören fonlara yapılan girişler sayesinde iki yıldan uzun bir süre sonra bitcoin ilk kez 50.000 dolar seviyesine ulaştı. Dünyanın en büyük kripto para birimi, ABD borsa yatırım fonlarına yönelik fiyatı takip etmek için düzenlenen fonlara gelen onay ile de desteklendi.

ABD menkul kıymetler düzenleyicisi, 10 Ocak'ta dünyanın en büyük kripto para birimi ve endüstrisi için bir dönüm noktası olan ilk ABD spot bitcoin ETF'lerini onayladı.

Bitcoin ve diğer altcoinlerdeki yükselişin ardından küresel kripto para piyasası değeri son 24 saatte yüzde 3,8 artışla 1,87 trilyon dolar civarına yükseldi.

BuyUcoin CEO'su Shivam Thakral, "ABD Fed'in beklenen faiz indirimi ve Bitcoin ETF'lerinin artan popülaritesi gibi makro faktörler orta ve uzun vadede piyasayı yönlendirecek. Bitcoin'in halving sonrasında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 doları yeniden test etmesini bekleyebiliriz" şeklinde konuştu.