Belçika'da terör örgütü PKK yandaşlarından provokasyon: Türk vatandaşlar karşılık verdi

Belçika’nın Limburg bölgesindeki Heusden-Zolder ilçesindeki terör örgütü PKK yandaşlarının provokasyon amaçlı yaptığı eylemlere, Türk vatandaşlar sert tepki gösterdi.

Başkent Brüksel’e yaklaşık bir saat kadar uzaklıkta bulunan Heusden-Zolder'de nevruzla ilgili sözde kutlamalardan dönen PKK yandaşları, arabalarında terör örgütü PKK'yı simgeleyen bayraklar ve elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleriyle tur attı.

Sloganlar da atan PKK yandaşları, Türk asıllı vatandaşların yoğunluklu yaşadığı caddeden geçerken Türk vatandaşlar gruba tepki gösterdi. Daha sonra bazı araçların ateşe verildiği olay mahalline çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis, olayların başladığı Houthalen-Helchteren ilçesinde gruba tazyikli suyla müdahale etti.

Heusden-Zolder Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, provokasyon amaçlı konvoya katılanların Türk asıllı bir vatandaşı darbettiğini belirtti.

Gül, "60 yıldır burada Batı Avrupa Türkleri olarak yaşıyoruz. Daha önce belediyemizde böyle bir olaya rastlamadık. Belediyemizin nüfusunun hemen hemen dörtte biri Türk kökenli vatandaşlarımızdan oluşuyor" şeklinde konuştu.

Devlet yetkililerinin olayların başlaması üzerine gerekli ehemmiyeti gösterdiğini vurgulayan Gül, yakın ülkelerden terör örgütü yandaşlarının da gelerek olaylara karışacağı söylentileri üzerine polisin ilgili yolları kestiğini ve girişleri kapattığını bildirdi.

Houthalen-Helchteren Belediye Başkanı Alain Yzermans ise yerel basına yaptığı açıklamada, olayların PKK yandaşlarının konvoyu sırasında bir Türk gencin saldırıya uğraması sonucunda başladığını ve sosyal medyadan hızla yayılması üzerine büyüdüğünü söyledi.

Yzermans, durumun kontrol altına alındığını ve polisin devriye gezerek teyakkuzda kalacağını ifade etti.