Ermenistan Başbakanı Paşinyan: "Barış sağlanana kadar saldırmazlık anlaşması imzalayalım"

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile Ermenistan arasında kapsamlı bir barış anlaşması imzalanana kadar “saldırmazlık anlaşması” imzalanması önerisinde bulundu.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan Ordu Günü kutlama etkinliğinde yaptığı açıklamada, "Azerbaycan'a karşılıklı silah kontrol mekanizması ve barış anlaşmasının imzalanmasında gecikme yaşanması halinde saldırmazlık anlaşması imzalanması önerisini sunduk" şeklinde konuştu.

Paşinyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev daha önce yaptıkları açıklamalarda, bir barış anlaşmasının 2023 yılı sonuna kadar imzalanabileceğini gündeme taşımıştı.

Uluslararası arenadan siyasilerin ara buluculuğunda yürütülen barış görüşmelerinde, şu ana kadar herhangi bir ilerleme kaydedilemedi.

Paşinyan’ın yaptığı son çağrıya Bakü’den henüz bir yanıt gelmedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı ve Ermenistan Başbakanlığından 7 Aralık Perşembe günü yapılan ortak açıklamada, Bakü ile Erivan arasında yapılan görüşmeler sonucunda, iki devlet arasındaki ilişkilerde güvenin sağlanmasına yönelik önemli adımların atılması konusunda anlaşmaya varıldığı vurgulanmıştı.