Charles Michel: "AB'yi zor zamanlar bekliyor"

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'ni zor zamanların beklediğini söyledi.

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Avrupa Parlamentosu seçimlerinin ardından topluluğun yeni siyasi döneminin önceliklerini görüşmek üzere geldiği Vilnius'ta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Michel, Avrupa Birliği'nin zor zamanlarla karşı karşıya kalacağına ve ciddi zorluklara cevap arayacağına inandığını belirtti.

Avrupa Konseyi Başkanı, "İnanılmaz güçlükler ve zorluklar bizi bekliyor. AB'yi güçlendirmek ve güvenliği sağlamak için mümkün olan her şey yapılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Michel, AB'nin Kiev'e verdiği desteği koşulsuz olarak teyit etmesi gerektiğini belirtirken, "Ukrayna'yı gerektiği sürece destekleyeceğiz. Bu amaçla siyasi yardımın yanı sıra mümkün olan tüm mali ve askeri kaynakları seferber edeceğiz" şeklinde konuştu.

Avrupa Konseyi Başkanı, "Tek pazar bizim için çok önemli. Güçlendirilmesi ve daha fazla yatırım yapılması gerekiyor. Ona göre Avrupa projesinin temeli olan demokrasi ilkelerinin korunması da daha az önemli değil. Birlik içinde kalmalı, değerli bir dünya gücü olmaya devam etmeliyiz" dedi.