Yunanistan'da ulaşım işçileri maaşların düşüklüğünü protesto ediyor

Yunanistan’da lojistik ve ulaşım sektörü işçileri, artan yaşam maliyetleriyle başa çıkmak için zam talebinde bulunmak amacıyla 17 Nisan’da greve gitti.

Yunan limanlarındaki gemiler demirli kalırken trenler, taksiler, otobüsler de yollarda kaldı. Toplu taşıma işçilerinin çalışmaması aynı zamanda trafiğin de kilitlenmesine yol açtı.

Özel sektör işçilerinin en büyük sendika örgütü olan GSEE tarafından düzenlenen 24 saatlik grevin sebebi, çalışanların Avrupa’nın geri kalanındaki meslektaşlarına yakın, artan fiyatlarla mücadele edebilecek maaş talebiydi.

Yunanistan’da nisan ayında aylık brüt asgari ücret yüzde 6,4 artırılarak 830 avroya yükseltildi.

Son 5 yılda gerçekleşen dördüncü zam olarak kayda geçen bu artış, işçilere göre artan yaşam maliyetleriyle başa çıkmaya yetmiyor.

Yaklaşık 11 milyon nüfusa sahip ülkede 2,5 milyon çalışanı temsil eden GSEE, “Mesaj açık: İşçiler düşük ücretler ve balon gibi şişen fiyatlar dolayısıyla ay sonunu getiremiyor” açıklamasında bulundu.

Naomi Klein: "Siyonizmden kaçışa ihtiyacımız var" Azerbaycan ve Fransa arasında yaşanan gerilimin süreçleri Pekin-Washington hattında neler yaşanıyor? Blinken: "Çin, başkanlık seçimlerine müdahale edecek" Hamas: "İsrail'in ateşkes önerisine verdiği resmi yanıtı aldık" Ukrayna Tarım Bakanı Solskyi gözaltına alındı!