Sırp parlamentosu koalisyon hükümetini onayladı

Sırp parlamentosu 3 Mayıs Cuma günü, yeni seçilen Başbakan Milos Vuceviç'in, Balkan ülkesine jeopolitik zorluklar ve Kosova ile gerginlikler karşısında liderlik edecek bir "süreklilik hükümeti" olarak tanımladığı koalisyon hükümetini onayladı.

31 üyeli hükümetteki bakanların çoğu, Aralık 2023’te düzenlenen ulusal seçimlerde en fazla oyu alan iktidardaki Sırp İlerleme Partisi'nden (SNS) ve iktidar koalisyonunu oluşturan beş küçük partiden geliyor. Koalisyonun üçte biri ise yeni gelenlerden oluşuyor.

250 sandalyeli parlamentoda 152 milletvekiliyle onaylanan hükümette, ABD'nin yolsuzluk faaliyetleri nedeniyle yaptırım uyguladığı Rusya yanlısı iki siyasetçi ve parlamentoya girmek için yeterli oyu alamayan aşırı sağcı bir partinin lideri de yer alıyor.

2023 yılında Vucic'in istifasının ardından partinin liderliğini devralan Başkan Aleksandar Vucic'in yakın müttfiki Vuceviç, "Hükümetim büyük ölçüde sürekliliğe dayalı olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Mesleği avukat olan Vuceviç, selefi Ana Brnabic'in hükümetinde başbakan yardımcısı ve savunma bakanı olarak görev almıştı.

Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya suikast girişimi Gürcistan'da halk protestoları devam ediyor Yeni Kaledonya'da halk Fransa'ya karşı ayaklandı! Güney Afrika, UAD'den "Refah'ta acil önlem" çağrısında bulundu Vladimir Putin'in Pekin ziyareti: Xi Jinping ile görüşmelerde bulundu