Rusya, Batı'ya karşı "sert önlemler ve sonsuz yasal mücadele" yoluna başvuracak

Rus yetkililer 28 Nisan Pazar günü, dondurulmuş Rus varlıklarına el konulması halinde Batı'ya "sert" karşılıklar vereceğini ve "sonu gelmez" yasal zorluklar ve kısasa kısas önlemleri uygulayacağını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova, Rusya'nın dondurulmuş varlıkların iadesi karşılığında Ukrayna'dan ele geçirilen toprakları asla bırakmayacağını söyledi.

Zaharova, Telegram’dan yaptığı açıklamada “Anavatanımız satılık değildir. Rus varlıklarına dokunulmamalıdır çünkü aksi takdirde Batı'nın hırsızlığına sert bir karşılık verilecektir. Batı'daki pek çok kişi bunu çoktan anladı ancak ne yazık ki herkes değil” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Şubat 2022’de Ukrayna’yı işgale başlamasına misilleme olarak Batı ülkeleri Rusya’nın merkez bankası ve Maliye Bakanlığı ile işlemleri yasaklamış, yaklaşık 300 milyar dolarlık Rus varlıklarını bloke etmişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov ayrı bir yorumda bulunarak Rusya'da hala Moskova'nın karşı önlemlerinin hedefi olabilecek çok sayıda Batı kaynaklı varlık bulunduğunu aktardı.

Peskov’un açıklamasında "Yasal itirazların önü sonuna kadar açık olacak. Rusya bunlardan faydalanacak ve çıkarlarını durmaksızın savunacaktır" ifadeleri yer aldı.

İngiltere'de iktidar İşçi Partisi'ne geçebilir İngiltere resesyondan kurtuluyor Rus askerleri Ermenistan'dan ayrılıyor İrlanda basınında Filistin gelişmeleri Merkez Bankası, 2024 yılı enflasyon tahminini güncelledi Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Avrupa günü mesajı