ABD medyası İsrail'in İran'ı vurduğunu yazdı, Tahran saldırıların durdurulduğunu aktardı

İsrail, İran’ın İsfahan şehrindeki bir hava kuvvetleri üssüne saldırdı. Tahran makamları saldırının nükleer tesislere zarar vermediğini ve insansız hava araçlarının gökyüzünde vurulduğunu belirtirken Londra ve Washington İran’a yönelik yeni yaptırımlar açıkladı.

İran medyası, savunma kuvvetlerinin İsfahan şehri üzerinde 3 adet insansız hava aracını etkisiz halde getirdiğini aktardı. Saldırının İsrail ile ilişkisi olduğu bilgisine yer verilmedi.

İsfahan’daki askeri üslerin ve nükleer tesislerin zarar görmediği öğrenildi.

Reuters’a konuşan bir İranlı yetkili, “Olayın dış kaynağı henüz teyit edilmedi. Herhangi bir dış saldırı almadık ve tartışmalar saldırıdan çok sızma üzerinde yoğunlaşıyor” diyerek Tahran’ın İsrail’e bir karşı saldırı planlamadığını söyledi.

13 Nisan’dan bu güne İran’a yönelik bir karşı saldırı yapacağı uyarısında bulunan Tel Aviv’den olaya ilişkin bir açıklama gelmedi.

CBS News’e konuşan iki ABD’li yetkili de İsrail füzelerinin İran’ı vurduğunu söyledi.

New York Times ve Washington Post’u kaynak gösteren İsrail medyası da isimsiz ABD’li yetkililerin, saldırının İsrail tarafından gerçekleştirildiğini doğruladığına dair ifadelerini paylaştı.

Saldırıdan önce Yedioth Ahronoth’a yazan bir köşe yazarı da Tel Aviv yetkililerinin “nokta atışı operasyon” planladığını aktarmıştı.

18 Nisan Perşembe günü ABD ve Birleşik Krallık yetkilileri de İsrail’e 13 Nisan’daki saldırısından dolayı İran’a yeni yaptırımlar uygulanacağını açıklamıştı.

Başkan Joe Biden, “Yaptırımlar, Devrim Muhafızları, İran Savunma Bakanlığı ve İran hükümetinin bu küstah saldırıyı mümkün kılan füze ve insansız hava aracı programıyla bağlantılı liderleri ve kuruluşları hedef alıyor” açıklamasında bulundu.

Naomi Klein: "Siyonizmden kaçışa ihtiyacımız var" Azerbaycan ve Fransa arasında yaşanan gerilimin süreçleri Pekin-Washington hattında neler yaşanıyor? Blinken: "Çin, başkanlık seçimlerine müdahale edecek" Hamas: "İsrail'in ateşkes önerisine verdiği resmi yanıtı aldık" Macaristan'da halk, çocukları koruma yasaları için protesto düzenledi