Donald Trump'tan düzensiz göçmenlere: "İnsan değil, hayvanlar"

Michigan’da konuşan Donald Trump, ülkeye giren düzensiz göçmenler için “insan değiller, hayvanlar” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında düzensiz göçmenleri içeren birkaç münferit suç olayına değinen Trump, 5 Kasım’daki seçimi kazanmazsa “şiddet ve kaosun ülkeyi tüketeceğini” söyledi.

Başkanlık seçimini “ulusun son savaşı” olarak niteleyen Trump, düzensiz olarak ABD’de bulunan Venezuelalı bir göçmen tarafından katledildiği iddia edilen 22 yaşındaki öğrenci Laken Riley’den bahsederken bazı göçmenler için “insandan aşağı” ifadelerini kullandı.

Trump, “Demokratlar, ‘Lütfen onlara hayvan demeyin. Onlar insan’ diyor. Ben de, ‘Hayır, onlar insan değil, onlar insan değil, onlar hayvan’ dedim” açıklamasında bulundu.

Michigan'da yaptığı konuşmanın başlığını “Biden'ın sınır katliamı” olarak belirleyen Trump, geçen ay arabasında ülkede yasa dışı olarak bulunan 25 yaşındaki erkek arkadaşı Brandon Ortiz-Vite tarafından öldürüldüğü iddia edilen Ruby Garcia’nın aile üyeleriyle görüştüğünü söyledi.

Yerel medyaya konuşan 25 yaşındaki kurbanın kız kardeşi Mavi, “Hiçbirimizle konuşmadı, bu yüzden bizimle konuştuğunu söylediğini görmek biraz şok ediciydi” sözleriyle Trump’ın aileyle görüştüğünü yalanladı.

Seçilirse ABD’nin yok oluşunu ve yağmasını durduracağını söyleyen Trump, “Eğer bu seçimi kazanamazsak bu ülkenin işi biter. İki ya da üç gün önce birinin ‘Eğer kazanamazsak, bu ülkemizin yaşadığı son seçim olabilir’ dediğine şahit oldum ve bunda doğruluk payı olabilir” dedi.

Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya suikast girişimi Yeni Kaledonya'da halk Fransa'ya karşı ayaklandı! Gürcistan'da halk protestoları devam ediyor Vladimir Putin'in Pekin ziyareti: Xi Jinping ile görüşmelerde bulundu Güney Afrika, UAD'den "Refah'ta acil önlem" çağrısında bulundu