Cumhurbaşkanı Erdoğan, Edi Rama ile görüşmesi sonrası açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, iki ülke arasında ilk defa gerçekleştirilen Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısında bir araya geldi, 6 adet anlaşma imzalandı.

Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen görüşme ve imza töreninin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine Arnavutluk heyetini başkentte misafir etmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek başladı ve 100’üncü yılını tamamlayan ikili ilişkilerin bu konseyin açılmasıyla daha da ilerlediğini belirtti.

2021 yılında Rama’nın Ankara’ya yaptığı ziyaretle diplomatik ilişkilerin zemini stratejik ortaklık seviyesine yükseltilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 Şubat Salı günü yaptığı açıklamalarda, Türkiye’nin Arnavutluk’un kalkınmasına ve refahına verdiği önemi dile getirdi.

Karşılıklı ticaret hacminin 1 milyar doları aştığına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tiran’ın terör örgütü FETÖ ile mücadelede sağladığı destekten ve Maarif Vakfı’nın çalışmalarına sağladığı katkılardan ötürü Rama’ya teşekkürlerini iletti.

Toplantıda İsrail’in Filistin’i işgali de ele alınan konular arasındaydı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Arnavutluk Cumhuriyeti Medya ve Enformasyon Ajansı arasında da iletişim, kamu diplomasisi, medya ve kamuoyunu bilgilendirme alanlarını kapsayan mutabakat zaptları imzalandı.

Erdoğan ile Biden 9 Mayıs'ta bir araya gelecek Naomi Klein: "Siyonizmden kaçışa ihtiyacımız var" Azerbaycan ve Fransa arasında yaşanan gerilimin süreçleri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in Türkiye ziyareti Türkiye'nin Washington Büyükelçisi görevine başladı Pekin-Washington hattında neler yaşanıyor?