Birleşik Krallık ordusu savaş gemilerine lazer silahları monte edecek

Birleşik Krallık ordusundaki gemiler, 2027 yılından itibaren insansız hava araçlarıyla mücadele için lazer silahlarıyla donatılacak.

Savunma Bakanlığı’ndan yapılan duyuruda İHA’ları düşük maliyete etkisiz hale getirecek sistemin savaş gemilerine entegre edilmesinin beş yıl erkene çekildiği belirtildi.

Atış başına 10 İngiliz sterlini civarında bir maliyet üreten DragonFire adındaki lazer silahları, 1 kilometre öteden bir bozuk parayı vurabilecek isabet oranına sahip olacak.

Bu tutar, Britanya ordusu tarafından şu anda kullanılan ve tanesi 1 milyon sterlinlik bir fiyat etiketine sahip olan Sea Viper füzelerine kıyasla maliyetin büyük oranda düşürülmesi anlamına geliyor.

Savunma Bakanı Grant Shapps, “Tedarik yaklaşımımız tehlike düzeyi artan bir dünyayla birlikte değişiyor. Kapsamlı reformlarımız Silahlı Kuvvetlerimiz için en yeni teçhizat ve silahları daha hızlı teslim edecek. DragonFire, Birleşik Krallık'ın askeri teknolojide en ön saflarda yer aldığını gösteriyor ve karşı karşıya olduğumuz tehditlerle yüzleşmek için ordumuzun eline geçmesini geciktirmeyeceğiz” açıklamasında bulundu.

Naomi Klein: "Siyonizmden kaçışa ihtiyacımız var" Azerbaycan ve Fransa arasında yaşanan gerilimin süreçleri Pekin-Washington hattında neler yaşanıyor? Blinken: "Çin, başkanlık seçimlerine müdahale edecek" Hamas: "İsrail'in ateşkes önerisine verdiği resmi yanıtı aldık" Üniversiteliler sisteme karşı: ABD'de Filistin lehine protestolar bastırılıyor