AB Komisyonu, Ukrayna yardımı kapsamında 4,5 milyar avroluk ilk ödemeyi yaptı

Avrupa Birliği'nin Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Avrupa Komisyonu'nun Ukrayna Fonu'na ait 50 milyar avronun ilk 4,5 milyar avrosunun ödendiğini duyurdu.

Ukrayna Başbakanı Denıs Smihal, Kiev'in Avrupa Birliği'nin (AB) köprü finansman programından ilk 4,5 milyar avroluk payını aldığını söyledi. Shimal bu açıklamayı, AB-Ukrayna Ortaklık Konseyi sonrasında düzenlediği basın toplantısında duyurdu.

Avrupa Birliği'nin Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Bugün, Ukrayna'nın toparlanmasını, yeniden inşasını ve modernizasyonunu desteklemek için 50 milyar Avroluk Ukrayna Yardım Fonu'ndan 4,5 milyar Avroluk ilk ödemeyi yaptık. Yarın Avrupa Konseyi, Ukrayna'nın AB'ye katılımının nasıl daha da hızlandırılabileceğini tartışacak" şeklinde konuştu.

Avrupa Komisyonu'nun Genişleme ve Avrupa Komşuluk Politikasından Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi ise ikinci ödemenin nisan ayında yapılacağını ekledi.

Ukrayna Maliye Bakanı Sergiy Marchenko, yardım fonu hakkında konuşmasında, "Toplanan fonlar, devlet bütçesinin öncelikli sosyal ve insani harcamalarının zamanında ve eksiksiz olarak finanse edilmesine yardımcı olacak" dedi.

Maliye Bakanlığı'nın resmi basın servisine göre, Ukrayna'nın geçici finansman kapsamında gündeminde şu alanlarda 5 reform bulunuyor: kamu maliyesi yönetimi, yolsuzlukla mücadele, iş ortamının geliştirilmesi...

Erdoğan ile Biden 9 Mayıs'ta bir araya gelecek Naomi Klein: "Siyonizmden kaçışa ihtiyacımız var" Azerbaycan ve Fransa arasında yaşanan gerilimin süreçleri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in Türkiye ziyareti Filistin’i devlet olarak tanıyan ülkelerin sayısı artıyor Türkiye ile Irak ilişkisinde dönüm noktası!