AB, Rus tahılına gümrük vergisi uygulayacak

Avrupa Birliği (AB), Rusya ve Belarus'tan tahıl ithalatına gümrük vergisi getirmeye hazırlanıyor. Avrupa Komisyonu'nun önümüzdeki günlerde Rusya ve Belarus'tan gelen tahıllara ton başına 95 avro vergi koyması, bununda fiyatları en az yüzde 50 artırması tahmin ediliyor.

Avrupa Birliği, (AB) çiftçileri ve bazı üye ülkeleri yatıştırmak için Rusya ve Belarus'tan tahıl ithalatına gümrük vergisi getireceğini duyurdu.

Bu, Moskova'nın Ukrayna'yı geniş çaplı işgalinden bu yana gıda ürünlerine getirilen ilk kısıtlama olacak.

Brüksel uzun süredir Polonya ve Baltık ülkelerinin Rusya ve Belarus'tan yapılan ithalatı kısıtlama yönündeki baskılarına direniyor ve bu adımın küresel gıda piyasalarını bozabileceğini, gelişmekte olan ülkelere zarar verebileceğini iddia ediyor.

Financial Times'ın haberine göre, Avrupa Komisyonu'nun önümüzdeki günlerde Rusya ve Belarus'tan gelen tahıllara ton başına 95 euro vergi koyması bekleniyor.

Yağlı tohumlar ve türevi ürünlere de yüzde 50 gümrük vergisi uygulanacak.

AB'nin Rusya'dan ithal ettiği tahıl, yağlı tohumlar ve bunların türevleri 2024 yılında 4 milyon ton ile rekor seviyeye ulaşarak, AB'nin toplam tüketiminin yüzde 1'ini oluşturacak.

Erdoğan ile Biden 9 Mayıs'ta bir araya gelecek Naomi Klein: "Siyonizmden kaçışa ihtiyacımız var" Azerbaycan ve Fransa arasında yaşanan gerilimin süreçleri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in Türkiye ziyareti Filistin’i devlet olarak tanıyan ülkelerin sayısı artıyor Türkiye ile Irak ilişkisinde dönüm noktası!