Alman yetkilileri askeri tesislere saldırıyı engelledi

18 Nisan Perşembe günü Alman yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda, iki vatandaşın ABD askeri üslerini de içeren askeri tesislere sabotaj saldırısı düzenleme şüphesiyle tutuklandığı bildirildi.

Birinin kimliği Dieter S. olarak belirlenen iki Almanya-Rusya çifte vatandaşı şahsın, Rusya istihbarat servisiyle çalışma şüphesiyle tutuklandığı ve evlerinin arandığı belirtildi.

Dieter S.’nin ABD güçleri tarafından işletilenler de dahil olmak üzere askeri tesislere bombalı ve kundaklı saldırılar düzenlemeye hazırlandığını belirten savcılar, silahlı olduğu aktarılan zanlının askeri araç ve teçhizatın fotoğraf ve videolarını çektiğini de sözlerine ekledi.

Yetkililer, Dieter S.’nin 2014-2016 yılları arasında bağımsızlık iddiasında bulunan Rus destekli Donetsk Halk Cumhuriyeti güçlerinde savaştığından şüpheleniyor.

İçişleri Bakanı Nancy Faeser, “Güvenlik makamlarımız, Ukrayna'ya yönelik askeri yardımlarımızı hedef almayı ve baltalamayı amaçlayan olası patlayıcı saldırılarını önlemiştir. Ukrayna’ya yoğun desteğimizi sürdürecek ve korkutulmayacağız” dedi.

Tutuklamalarla ilgili Rusya Büyükelçisi Almanya Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Naomi Klein: "Siyonizmden kaçışa ihtiyacımız var" Azerbaycan ve Fransa arasında yaşanan gerilimin süreçleri Pekin-Washington hattında neler yaşanıyor? Blinken: "Çin, başkanlık seçimlerine müdahale edecek" Hamas: "İsrail'in ateşkes önerisine verdiği resmi yanıtı aldık" Üniversiteliler sisteme karşı: ABD'de Filistin lehine protestolar bastırılıyor