ABD'den Türkiye'ye F-16 mesajı: "Desteğimiz sürüyor"

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, ABD hükümetinin Türkiye'ye F-16 savaş uçaklarının satışına dair desteklerinin sürdüğünü belirtti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, günlük basın toplantısında Türkiye'ye F-16 satışını ele aldı.

Joe Biden yönetiminin göreve geldiğinden bu yana bu konuda aynı çizgide devam ettiğini kaydeden Kirby, "Göreve geldiğimizden bu yana bu konuda tutarlı bir politika pozisyonumuz var. İlave F-16'ların satışını ve Türkiye'nin F-16 filosunun modernizasyonunu desteklemeyi sürdürüyoruz" açıklamalarında bulundu.

Kirby, F-16'ların satışına ilişkin Kongreye ne zaman resmi bildirimde bulunulacağı konusunda  net bir tarih vermedi.

Türkiye, Ekim 2021'de 40 adet blok-70 F-16 savaş uçağı ile 79 modernizasyon kitini satın almak için ABD'ye niyet mektubunu göndermişti.

ABD yönetimi ise bugüne kadarki açıklamalarında Türkiye'ye F-16 satışına destek verdiğini dile getirmiş ancak Kongreye ne zaman resmi bildirimde bulunacağı konusunda net bir tarih sunmamıştı.

Merkez Bankası, 2024 yılı enflasyon tahminini güncelledi İngiltere resesyondan kurtuluyor İngiltere'de iktidar İşçi Partisi'ne geçebilir İrlanda basınında Filistin gelişmeleri NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den Ukrayna açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Avrupa günü mesajı