Josep Borrell: "İran'ın misilleme saldırısı zarar verme amacı gütmedi"

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Hizbullah ya da İran’ın savaşa hazır olmadığını söyledi.

Fransız Le Monde gazetesine konuşan Borrell, şu anda Tahran’ın ve Lübnan Hizbullahı’nın bir savaşa hazır olmadığını söyledi.

İran’ın İsrail’e yönelik misilleme saldırısından birkaç gün önce uyarıldıklarını belirten Borrell, “Saldırıdan sonra İran Dışişleri Bakanı bana sadece askeri tesisleri hedef aldıklarını söyleyerek bunun kontrollü bir müdahale olduğunu anlamamı sağladı. Zarar vermek istediğinizde, inmesi altı saat süren insansız hava araçları göndermezsiniz” dedi.

AB’nin bölgedeki tansiyonların düşük kalmasından yana olduğunu belirten Yüksek Temsilci, bölgesel bir çatışmanın Gazzeliler başta olmak üzere kimsenin yararına olmayacağını ifade etti.

İsrail’in Gazze’yi işgali konusunda Birlik ülkelerinin farklı tutumları olmasından üzüntü duyduğunu belirten Güvenlik ve Diplomasi Şefi, “Ben her zaman uzlaşmacı bir tutum sergilemeye çalışıyorum: Kuşatma altındaki bir halkın suyunu, elektriğini, gıdasını kesmek Ukrayna'da uluslararası hukuka aykırıysa, Gazze'de de aynıdır. Eğer bu evrenselci duruşu kabul etmezsek, çifte standart uygulamakla suçlanırız” dedi.

Naomi Klein: "Siyonizmden kaçışa ihtiyacımız var" Azerbaycan ve Fransa arasında yaşanan gerilimin süreçleri Pekin-Washington hattında neler yaşanıyor? Blinken: "Çin, başkanlık seçimlerine müdahale edecek" Hamas: "İsrail'in ateşkes önerisine verdiği resmi yanıtı aldık" Üniversiteliler sisteme karşı: ABD'de Filistin lehine protestolar bastırılıyor