Savunma teknolojileri ülkeleri diri tutuyor

Ülkelerin geliştirdiği yeni nesil silah teknolojileri ve ithal ve ihraç edilen savunma sistemleri yeni bir fiziksel muharebenin yaşanacağı sorusunu akıllara getirdi. Hangi ülke ne tür sistemleri envanterine aldı detaylar haberimizde…

TÜRKİYE İNSANSIZ HAVA ARAÇLARINDA BİR NUMARA OLMA YOLUNDA!

BAYKAR tarafından yerli ve milli imkânlarla geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA gerçekleştirilen test kapsamında, yer kontrol istasyonu (YKİ) bulunmayan uzak meydana tam otonom iniş ve kalkışı başarıyla gerçekleştirip bir ilki gerçekleştirdi. Test faaliyetini yöneten Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar “AKINCI Prototip 1 hava aracımız önce Çorlu’dan havalandı. Orta irtifada sistem tanımlama testlerimizi gerçekleştirdik. Sonrasında uzak meydana iniş denemeleri yaptık. Önce yaklaştı, alçaktan pas geçti ve sonrasında ikinci denemede de tekerlerini piste koyup tekrar kalktı. Şimdi de dönüp Çorlu’ya inecek. Vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

19

RUSYA KARA KUVVETLERİNİ MODERNİZE EDİYOR

Uralvagonzavod savunma sanayii şirketinin basın ofisinin yaptığı açıklamaya göre, bir grup yükseltilmiş T-72B3 ana muharebe tankı Rus birliklerine teslim edildi. Devlet savunma sanayii şirketi Rostec’in bir parçası olan Uralvagonzavod’ın basın bürosundan yapılan açıklamada, “Uralvagonzavod, Rusya Savunma Bakanlığı’na bir dizi yükseltilmiş T-72B3 tankını teslim etti.” denildi. Açıklamada, “Muharebe araçları yeni bir güçlü motor, gelişmiş bir atış kontrol sistemi, bir arka görüş kamerası ve sürücü görüntüleme kompleksi ile donatıldı.” deniyor. Basın ofisi, çalışmanın, onarım stoğundaki tankların büyük bir revizyondan geçip T-72B3 seviyesine yükseltilmesini öngören savunma tedarik planı kapsamında yürütüldüğünü söyledi.

29

BİRLEŞİK KRALLIK HAVA GÜCÜNE YÜKLENİYOR

Birleşik Krallık Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF) için üretilen ve teslim edilen Boeing P-8A (MRA MK1) Poseidon (MPA) deniz karakol uçağının 4’üncüsü de Scotland’daki Lossiemouth Hava Üssüne konuşlandırıldı. Kraliyet Hava Kuvvetleri için üretimleri devam eden iki adet Boeing P-8A (MRA MK1) Poseidon deniz karakol uçağının ise donatım faaliyetlerinde sona yaklaşıldı. Uçaklar, görev sistemleri kurulduktan sonra Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne teslim edilecek ve ardından Birleşik Krallık’a uçacak.

İSRAİL İHA’LARA KARŞI ATAK PEŞİNDE!

İsrailli savunma şirketi Rafael, donanma platformları için geliştirdiği Typhoon uzaktan komutalı silah sistemleri ailesinin en yeni üyesi olan Mk-30c’nin, İHA’ların otomatik hedef tespiti, sınıflandırılması ve takibi gibi hava hedeflerine angaje olmak için geliştirilmiş yetenekleri içerdiğini belirtti.

49