Türkiye, MOSSAD ile bağlantısı olduğundan şüphelenilen kişileri gözaltına aldı

İsrail İstihbarat Servisi MOSSAD'a bilgi sattıkları belirlenen 7 şüpheli, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ortak operasyonuyla gözaltına alındı.

Üst düzey bir Türk yetkili, 2 Şubat günü yaptığı açıklamada, İsrail'in MOSSAD istihbarat servisiyle bağlantısı olduğundan ve Türkiye'de yaşayan Filistinlileri hedef aldığından şüphelenilen 34 kişiyi gözaltına aldığını belirtti.

Yetkili, MOSSAD'ın ülkede üye topladığını da sözlerine ekledi.

Çalışma kapsamında, İsrail İstihbarat Servisi irtibatlı olduğu belirlenen kişinin özel dedektifler aracılığıyla hedeflerine yönelik biyografik bilgi toplama, keşif, tahkikat, fotoğraf-video dokümante, canlı takip, takip cihazı yerleştirme gibi faaliyetler yürüttüğü belirlendi.

Konuya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 9 şüphelinin de edindikleri bilgileri, özel dedektifler aracılığıyla MOSSAD'a sattığı belirlendi.

Bunun üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde İstanbul ve İzmir'de eş zamanlı operasyon gerçekleşti.

Operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 9 şüpheliden 7'si yakalandı. İki şüphelinin ise aynı soruşturma kapsamında daha önce tutuklandığı anlaşıldı.