Süleymaniye'deki terör saldırısında Türkmen aşiret lideri hayatını kaybetti

Süleymaniye'de insansız hava aracı (İHA) ile düzenlenen terör saldırısı sonucu Türkmen aşiret lideri Hüseyin Alluş yaşamını yitirdi.

Irak Türkmen Cephesi (ITC), Türkmen aşiret lideri Hüseyin Alluş'un Süleymaniye'de insansız hava aracı (İHA) ile düzenlenen terör saldırısında yaşamını yitirdiğini açıkladı.

ITC, Irak Başbakanı'ndan saldırının soruşturulmasını istedi.

ITC Başkanlığından Süleymaniye'de Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Kifri ilçesindeki Türkmen aşiret lideri Hüseyin Alluş'un yaşamını yitirmesi ile ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, Kifri ilçesindeki Beyatlı aşireti lideri Alluş'un, İHA ile hedef alındığı terör saldırısının şiddetle kınandığı kaydedildi.

Açıklamada, "Türkmenleri doğrudan hedef alan bu saldırı, aynı zamanda Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) parlamento seçimlerinin yaklaşmasıyla Kifri bileşenleri arasında güvenlik durumunu, istikrarı ve kardeşçe bir arada yaşamayı bozmaya yönelik tehlikeli bir göstergeye işaret etmektedir" denildi.

Söz konusu açıklamada, "Bu terör olayı ve arkasındaki faillerin ortaya çıkarılması için acil soruşturma başlatılması ve faillerin cezalarını almak üzere adalete teslim edilmesinin önemini ifade ediyoruz" ifadelerine yer verildi.