Nijerya Dışişleri Bakanı Tuggar: "BRICS'e katılmayı sabırsızlıkla bekliyoruz"

Nijerya Dışişleri Bakanı Yusuf Tuggar, ABD ve Batı ülkelerinin tek taraflı yaptırımlarıyla yarattığı küresel kaosa karşı eşit ve karşılıklı saygı temelindeki yeni dünya düzeninin en güçlü savunucusu olarak nitelendirilen BRICS’e üye olmayı planladıklarını belirtti.

Resmi ziyaret amacıyla Moskova’da bulunan Nijerya Dışişleri Bakanı Yusuf Tuggar, basına açıklamalarda bulundu.

Abuja’nın BRICS’e olan yaklaşımı hakkında konuşan Tuggar, Nijerya’nın ülke içerisindeki gerekli faaliyetlerin tamamlanmasından sonra BRICS’e üyelik başvurusunda bulunma planlarının bulunduğunu söyledi.

Tuggar, “Bunu yapmayı planlıyoruz. Daha önce dediğim gibi Nijerya'da danışmaya dayalı demokratik bir sistem var. Dolayısıyla bu tür önlemler alınmadan önce, genellikle çeşitli çıkar grupları ve çeşitli iç makamlarla kapsamlı etkileşimler olur” ifadelerini kullandı.

Nijerya Devlet Başkan Yardımcısı Kashim Shettima’nın Güney Afrika Cumhuriyeti’nde düzenlenen son BRICS’e katılmasının kendileri açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Tuggar, “BRICS üyeliği bizim için çok önemli. Örgüte katılmayı sabırsızlıkla bekliyoruz” şeklinde konuştu.