Milli Savunma Bakanlığı: "Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na 6 adet TB2 SİHA teslim edildi"

BAYRAKTAR, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne 6 adet Bayraktar TB2 SİHA teslimatı daha gerçekleştirdi. Teslim edilen SİHA’lar, kabul testlerine müteakiben envantere alındı.

Millî Savunma Bakanlığı, 7 Aralık 2023 tarihinde düzenlenen Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı'nda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bazı sistemlerin teslim edildiğini açıkladı.

Toplantıda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 6 adet TB2 SİHA'nın muayene ve kabul faaliyetlerinin tamamlandığı bilgisi paylaşıldı.

Baykar, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ek olarak yurt dışındaki müşterilere de Bayraktar TB2 SİHA teslimatlarına devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Bangladeş ve Polonya gibi ülkelere Bayraktar TB2 SİHA'nın teslim edildiği kamuoyuna yansımıştı.

POLONYALI BAKAN SOSYAL MEDYA HESABINDA DUYURDU

Önceki günlerde Polonya Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak, yaptığı bir paylaşımda, Bayraktar TB2 SİHA'ların üçüncü setinin teslim alındığını duyurarak, "Polonya'nın güvenliğini artırıyoruz. Daha fazla Bayraktar İHA'sı Mirosławiec'teki 12. İnsansız Hava Aracı Üssü'nde halihazırda test ediliyor. Bugün üçüncü insansız hava aracı setinin teslimini tamamladık!" ifadelerini kullandı.

Teslimat içeriğinde, 6 adet Bayraktar TB2 SİHA, 3 adet yer kontrol istasyonu ve kullanılmak üzere MAM-C ve MAM-L tipinde akıllı lazer güdümlü mühimmatlar yer alıyor.

BAYRAKTAR TB2 SİHA'LAR BANGLADEŞ'TE GÖREVE BAŞLADI

Defense DTB adlı sosyal medya hesabının paylaşımına göre, Bangladeş Ordusu'na teslim edilen Bayraktar TB2 S/İHA'lar göreve başladı.

Temmuz 2022'de imzalanan TB2 SİHA tedarik sözleşmesinin içeriği ve teslim edilen TB2 sayısı henüz açıklanmamıştı.

Bangladeş ordusu, Bayraktar TB2 SİHA dışında, KAPLAN füzesi, OTOKAR COBRA TTZA ve TRG-230 gibi Türk savunma sanayii ürünlerini aktif olarak kullanıyor.