Malezya: "İsrailli casusun tutuklanmasının ardından güvenlik önlemlerini sıkılaştırıyoruz"

Filistin’e uyguladığı insanlık dışı saldırılar ve soykırım girişimi nedeniyle İsrail’i boykot eden Malezya’da, İsrailli bir casusun saldırı hazırlığında olduğu ve tutuklanarak cezaevine gönderildiği duyuruldu.

Malezya Polis Genel Müfettişi Rizauddin Hüseyin, Ampang şehrinde şüpheli bir İsrail casusunun gözaltına alınmasının ardından polisin Başbakan Enver İbrahim ve Malezya Kralı Sultan İbrahim için güvenliği artıracağını belirtti.

Malezya’da yayınlanan The New Straits Times gazetesinde 31 Mart Pazar günü yer alan habere göre, İsrailli zanlının 6 ateşli silah ve 200 mermi ile yakalandığı belirtildi.

Gazete, Hüseyin'in 31 Mart Pazar günü Kuala Lumpur'da düzenlenen iftarda, "Filistin ve İsrail'de olup bitenler göz önüne alındığında, özellikle güvenlik açısından tetikte olduklarını" söylediğini, ülkenin hükümdarı Sultan İbrahim ve Başbakan Enver İbrahim'in "Güvenlik seviyesini artıracağız" sözlerini aktardı.

Alman Haber Ajansı’nın (DPA) haberine göre Hüseyin, İsrail'in Filistinlilere uyguladığı şiddete karşı Malezya'nın güçlü duruşunun ardından yetkililerin yüksek alarma geçirildiğini belirtti.