Jeffrey Epstein'in kirli adası ve pedofili skandalı: Dezenformasyon karmaşası

3 Ocak 2024'te Epstein ile ilgili 943 sayfalık kayıtların, New York'taki ABD Bölge Mahkemesi tarafından dosyalardaki gizlilik kararının kalkmasının ardından yeni bir dizi iddialar tartışılıyor.

Manhattan'daki federal savcılar, Jeffrey Epstein'ı 2019'da seks ticareti yapmakla suçladı. Savcılar, Epstein'in, eski kız arkadaşı ve iş ortağı Ghislaine Maxwell'in yardımıyla reşit olmayan kızları hedef alan uluslararası bir çete işlettiğini söyledi.

Epstein, 2019 yılında hapiste yargılanmayı beklerken intihar ederek hayatını kaybetmişti. Dosyada adı geçen Epstein'in eski kız arkadaşı Maxwell ise 2022'de 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Aradan geçen yıllarda yayınlanan kayıtlar birçok ünlüyle ilişkilendirildi ve Jeffrey Epstein listesindeki kişiler hakkında birçok bilgi kirliliği oluştu.

Eski ABD Başkanı Barack Obama'dan başlayıp futbol dünyasından Arsenal Teknik Direktörü Mikel Arteta'ya kadar birçok ismin içinde olduğu listeler bilgi kirliliğinin boyutunu gözler önüne seriyor.

HANGİSİ DOĞRU HANGİSİ YANLIŞ

İDDİA: Eski ABD Başkanı Barack Obama ismi mahkeme listelerinde var mı, resmi belgelerde ünlü fizikçi Stephen Hawking'in cinsel eğilimlerine dair bir bulgu bulunuyor mu?

Sosyal medya platformlarında paylaşılan yalan yanlış birçok liste, etkileşim için tamamen uydurularak paylaşılıyor. ABD Bölge Mahkemesi'nin yayımladığı listelerle hiçbir şekilde örtüşmeyen bu listeler ve sözde belgeler; dünya siyasetini derinden etkileyecek, böylesine dehşet verici bir skandala karşı kamuoyunun bilincini olumsuz yönde etkiliyor.

Resmi kayıtlarda Barack Obama'nın ismi geçmiyor. Stephen Hawking'in ismi de resmi belgelerde geçerken, cinsel yönelimine dair bir ifade mahkeme belgelerinde geçmiyor. İnternette paylaşılan çoğu mahkeme görselinde olduğu gibi iddia edilen suçlamalara dair görsellerin gerçeği yansıtmadığı belirtiliyor.

Sonuç olarak Hawking şu anki bulgulara göre sadece bilimsel konferansın bir parçası olarak malum adayı ziyeret etmiş gözüküyor.

İDDİA: Jeffrey Epstein'ın listesinin açıklanmasının ardından ünlü Hollywood oyuncusu Tom Hanks korku ve panikle İsrail'e kaçtı mı?  

Sosyal medyada ''Tom Hanks İsrail'e kaçtı'' başlığıyla oyuncunun başında kipayla dans ettiği bir video yayınlandı. Video Tom Hanks'in bir düğüne katıldığı 2014 yılına dayanıyor ve aktörün ABD'den kaçtığına dair hiçbir kanıt yok.

İDDİA: Eski ABD başkanlarından Bill Clinton ve Donald Trump'ın da isimleri mahkeme kayıtlarında geçiyor mu?

Bu iki isim Jeffrey Epstein belgelerinde bulunuyor. İnternette yayınlanan listeler ve mahkeme kayıtları bu konuda birbiriyle örtüşüyor. Ancak Donald Trump ve Bill Clinton'ın bu adada korkunç işlere karışıp karışmadıkları konusu yeni bir bulgu ortaya çıkana kadar belirsizliğini koruyor.

İDDİA: Bu kirli şebekenin Türkiye ağı var mı?

1328 NO'lu dosyanın 407-6, 407-8 ve 407-9 numaralı ek belgelerinde yer alan Epstein'in özel pilotu Nadya Marçinko'nun sorgusunda bir detay göze çarpıyor.

13 Nisan 2010 tarihli çapraz sorguda Avukat Katherine W. Ezell, Marçinko’ya şu soruları yöneltmiş ve Jeffrey Epstein’ın Türkiye dahil olmak üzere birçok ülkeden çocuk kaçırıp kaçırmadığını sormuş:

15 yaşındaki Jane Doe #102 kod adlı mağdur için Jeffrey Epstein ve/veya Ghislaine Maxwell tarafından çeşitli pasaportlar alındığını ve daha sonra Palm Beach, New York, Santa Fe, Los Angeles, San Francisco, St. Louis, Avrupa, Karayipler ve Afrika’ya götürüldüğünü biliyor muydunuz? Bu aynı zamanda Jeffrey Epstein’ın Türkiye’den, Çekya'dan ve Asya ülkelerinden çocuk kaçırdığı ve getirdiği anlamına geliyor. Bunun farkında mıydınız? Jean Luc Brunel, uluslararası çocuk ticaretinde Epstein’ın ortağı mı? Jeffrey Epstein’ın, Jane Doe #102 kod adlı mağduru istismar ettikten sonra, soylulara, siyasetçilere, akademisyenlere, iş insanlarına da pazarladığını biliyor muydunuz?”

Nadya Marçinko ise, bu sorulara cevap vermeyi reddetmiş ve avukatı hakime itirazlarını sunmuş.