İskoçya Sağlık Bakanı istifa etti: 11 bin sterlinlik internet faturası yüzünden soruşturma başlatıldı

İskoçya Sağlık Bakanı Michael Matheson hakkında resmi işlerinde kullanılsın diye verilen iPad'e yüksek fatura geldi. 11 bin sterlinlik mobil internet faturası için parlamento tarafından soruşturma yürütülüyor.

İskoçya Sağlık Bakanı Michael Matheson, iş için kullanılsın diye verilen tabletine yaklaşık 11 bin sterlinlik mobil internet faturası yansıdı. Sağlık Bakanı soruşturma sonucunun duyurulmasından üç saat önce istifa etti.

Matheson, İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf'a gönderdiği istifa mektubunda, geçen kasım ayında İskoç parlamentosunda başlatılan soruşturma raporunun hala kendisine ulaşmadığını belirtti.

Sağlık Bakanı, istifa mektubunun devamında, "Bununla birlikte, bu durumun hükümetin gündemini ilerletme konusunda dikkat dağıtıcı bir unsur haline gelmesini önlemek için şimdi istifa etmem kendimin ve hükümetin yararınadır" ifadelerini kullandı.

Bakanın istifasını kabul eden Başbakan Yusuf, Matheson'ın hatasından dolayı için özür dilediğini söyledi ve hükümetteki çalışmalarından övgüyle söz etti.

Matheson, oğullarının Fas'ta geçirdikleri Noel tatili sırasında futbol maçlarını izlemek için iPad'ini kullandığını söyledi.

10.935 sterlinlik bir veri dolaşım faturası çıkardıklarını eşinden öğrendiğini itiraf etmesi üzerine İskoç Parlamentosu soruşturma başlatmıştı.