İngiltere'nin yeni asgari ücreti belli oldu: 2021'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı

İngiltere'nin yeni yasal asgari ücreti, yüzde 9,8 artışla 2001'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

İngiltere'de asgari ücretteki neredeyse yüzde 10'luk artış bazı uzmanlara göre, ekonomi genelinde harcamaları artırabilir.

Ulusal Yaşama Ücreti (NLW) olarak da bilinen yeni asgari ücret, önceki yıllara göre 2001'den bu yana en yüksek rakama ulaştı.

İş ve Ticaret Bakanlığı'nın tahminine göre, tam zamanlı çalışanlar için yıllık 1.800 pound asgari ücretten 2,7 milyon kişi yararlanacak.

Uygulama, Muhafazakar Parti'nin NLW'yi ortalama kazancın üçte ikisine çıkarma yönündeki 2019 taahhüdünün bir parçası olarak biliniyor.

OECD, 2022'de Birleşik Krallık'taki asgari ücretin ortalama ücretin yüzde 58'ine eşdeğer olduğunu tahmin etti.

2010'dan bu yana iktidarda olan muhafazakarlar, 2015 yılında yasal asgari ücreti NLW olarak yeniden adlandırdı. Başlangıçta bu sadece 25 yaş üstü Britanyalılar için geçerliydi. O tarihten bu yana NLW kazananlar için yaş sınırı 23'e düşürüldü. 

Artık uygunluk 21 yaşındakileri de kapsayacak şekilde genişletilecek. Genç işçiler için asgari ücret oranları da artacak ve 18-20 yaş arasındakiler saatte 1,11 pound alacak. 

Bakanlara asgari ücret konusunda tavsiyelerde bulunmak üzere kurulmuş bir organ olan bağımsız Düşük Ücret Komisyonu, her yıl NLW tavsiyeleri hazırlıyor. Bu zam, geçen yılki teklifin tamamen kabul edildiğini gösteriyor.

Geçtiğimiz kasım ayında konuşan Birleşik Krallık Hazine Bakanı Jeremy Hunt, bugünkü ücret artışının "bu ülkede düşük maaşı sona erdireceğini, ulusal geçim ücretinin 2010'dan bu yana düşük maaşlı insan sayısının yarıya indirilmesine yardımcı olduğunu ve iş imkanının garanti altına alındığını" söyledi.