Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: "Üçüncü Dünya Savaşı yaklaşıyor"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 7 Şubat Çarşamba günü düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmasının ardından gerçekleştirilen yemin töreninde yaptığı açıklamada, Üçüncü Dünya Savaşı’nın çok yakında bir tarihte başlayabileceğini söyledi.

İlham Aliyev, yaptığı açıklamada “Bugün dünyada yaşanan süreçlere herkes şahit oluyor. Dünya aslında Üçüncü Dünya Savaşı’na çok yakın. Bazıları bu Üçüncü Dünya Savaşı’nın çoktan başladığına inanıyor, farklı varsayımlar olabilir. Elbette modern savaşlar önceki savaşlardan farklı” şeklinde konuştu.

Aliyev, “İkinci Dünya Savaşı bugünün savaşlarıyla kıyaslanamaz bile ve elbette bugün pek çok ülke askeri alana önem vermeye başladı. Biz bunu 20 yılı aşkın bir süredir yapıyoruz ve savaş deneyimi de dahil olmak üzere bugün sahip olduğumuz deneyimin yeri doldurulamaz” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Aliyev ayrıca Azerbaycan ordusunun gücünü geçit törenlerinde veya tatbikatlarda değil bizzat savaş alanında gösterdiğini vurguladı.

Azerbaycan'da 7 Şubat Çarşamba günü düzenlenen seçimlerde oyların yüzde 92,12’sini alarak beşinci kez cumhurbaşkanı seçilen Aliyev, 14 Şubat Çarşamba günü Bakü’de yemin ederek görevine başladı.

Aliyev, parlamento binasında anayasa mahkemesi yargıçlarının huzurunda yemin etti.