CENTCOM: "Husilerin bir İHA kontrol merkezi vuruldu"

ABD Merkez Kuvvetleri Komutanlığı (CENTCOM), Yemen’de Husilere ait 10 insansız hava aracının (İHA) etkisiz duruma getirildiğini ve bir İHA kontrol merkezinin vurulduğunu duyurdu.

CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, “ABD ordusu, İran destekli Husilerin yerdeki İHA kontrol merkezini ve 10 adet tek yönlü İHA’sını vurdu” denildi.

Açıklamada ayrıca saldırının meşru müdafaa amacıyla gerçekleştirildiği vurgulandı.

HUSİLER KIZILDENİZ’DE ABD’YE AİT BİR TİCARİ GEMİYİ HEDEF ALMIŞTI

Yemen’deki İran destekli Husiler, Kızıldeniz’de İsrail limanlarına doğru gitmekte olan ABD’ye ait bir ticari gemiyi vurduğunu açıkladı.

Husileri Askeri Sözcüsü Yahya Seri, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı açıklamada, İsrail’e doğru gitmekte olan ABD’ye ait bir ticari geminin hedef alındığını duyurdu.

Seri, saldırıyı ABD donanmasına ait “USS Gravely” muhbirine düzenledikleri saldırıdan yaklaşık 3 saat sonra gerçekleştirdiklerini belirtti.

ABD ve İngiltere’nin düzenlediği saldırılara karşılık vermekten asla kaçınmayacaklarını vurgulayan Seri, Kızıldeniz’den geçmekte olan ABD ve İngiliz gemilerinin kendileri için bir tehdit oluşturduğunu ve meşru hedefler olduğunu söyledi.