Benjamin Netanyahu’dan kara harekatı açıklaması: “Yeşaya kehanetini göreceğiz”

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, yurtdışından silahların gelmeye devam ettiğini ve daha fazla silahlanacaklarını söyledi. Netanyahu, Gazze’ye yönelik kara harekatı ile ilgili Tevrat’tan alıntılar yaptı.

Hamas’ın 7 Ekim saldırılarının ardından İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ediyor. İsrail’in Gazze'deki hastanelere, okullara ve ibadet yerlerine yönelik saldırıları uluslararası kamuoyunda tartışılmaya ve birçok ülke tarafından tepki çekiyor.

Hava saldırıları sürerken İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İsrail ordusunun kara harekatına hazırlandığını dile getirdi ve Tevrat’tan alıntılar yaptı.

İsrail Başbakanı, “Kara harekatına hazırlanıyoruz. Ne zaman ve nasıl olacağı ile ilgili herhangi bir detay vermeyeceğim. Hesaba kattığımız değerlendirmelere ilişkin de detay vermeyeceğim. Bu değerlendirmelerin çoğu İsrail kamuoyu tarafından bilinmiyor ve bu iyi bir şey” ifadelerini kullandı.

İsrail’e yurtdışından silahların gelmeye devam ettiğini söyleyen Netanyahu, daha fazla silahlanacaklarını dile getirdi.

İsrail Başbakanı, “Vatandaşları silah kullanmaya teşvik ediyoruz ancak bunu kontrollü bir şekilde yapıyoruz” dedi.

Netanyahu, konuşmasının sonunda İsraillilere seslendi ve Hamas’a karşı Tevrat’ın “Yeşaya” kitabındaki “kehaneti” göreceklerini ileri sürdü.

İsrail Başbakanı, “Artık tek bir amaç için bir araya gelmenin zamanıdır; zafere ulaşmak için hızla ilerlemek. Ortak gücümüz ile haklılığımıza ve Yahudi halkının ebediliğine olan derin inancımızla Hamas’a karşı Yeşaya kehanetini göreceğiz. ‘Ülkenden şiddet, sınır boylarından soygun ve yıkım haberleri duyulmayacak artık. Surlarına kurtuluş, kapılarına övgü adını vereceksin’ (Yeşaya 60:18)” dedi.

YEŞAYA KEHANETLERİ NEDİR?

Yeşaya ya da İşaya, Eski Ahit’in önemli peygamberlerinden biri olarak biliniyor. İsa’dan önceki dönemde yaşadığı ve peygamberlik yaptığı belirtiliyor. 

İşaya’nın kehanetleri Eski Ahit’in “Yeşaya Kitabı” olarak bilinen metinde yer alıyor. 66 bölümden oluşan İşaya kitabı, İşaya’nın peygamberlik mesajlarını ve kehanetlerini içeriyor. 

İşaya’nın kehanetleri arasında ahlaki öğütler, kurtuluş vaatleri, Mesih’in gelişi, İsrail ve diğer milletlerin geleceği hakkında sözler bulunuyor.

Mesih’in gelişini önceden bildiren kehaneti İşaya 7:14’te yer alıyor: “İşte Rab kendisi size bir işaret verecek: İşte bak, genç bir kız gebe kalıp bir oğul doğuracak ve ona Emmanuel adını koyacak.” Bu, Hristiyan inanışına göre İsa Mesih’in doğuşunu öngören bir kehanet olarak ön plana çıkıyor.

İşaya’nın kitabında; adalet, merhamet, ahlaki yaşam ve Tanrı’ya olan bağlılık gibi birçok konuya odaklanan kehanetler de yer alıyor. 

İşaya’nın kitabı, İsrail halkına ve diğer milletlere Tanrı’nın mesajını iletmek amacıyla yazılmış kutsal bir metin olarak kabul ediliyor. İşaya’nın kehanetleri, hem Yahudi hem de Hristiyan geleneğinde büyük bir öneme sahip bulunuyor.

Yeşaya, gelecekteki Mesih’in gelişini ve O’nun insanlık için kurtuluş getireceğini kehanet ediyor. Söz konusu kehanetler, İsa’nın doğumu, hizmeti ve çarmıha gerilişi gibi olayları öngörüyor.

Kehanetlerde İsrail halkının tarih boyunca yaşayacağı zorluklardan ve sürgünden de bahsediliyor. Yeşaya sonunda Tanrı’nın onları kurtaracağını ve topraklarına geri getireceğini kehanet ediyor.