USC, güvenlik gerekçeleriyle Müslüman bölüm birincisinin konuşmasını iptal etti

Kaliforniya eyaletinin güneyinde yer alan Southern California Üniversitesi (USC), “güvenlik” gerekçelerini öne sürerek Müslüman dönem birincisinin mezuniyet konuşmasını iptal etti.

Biyomedikal Mühendisliği bölümünü birincilikle bitiren Asna Tabassum’un geleneksel mezuniyet konuşması üniversite rektörlüğü tarafından iptal edildi.

Üniversite yöneticilerinden Andrew Guzman, iptalin konuşma özgürlüğü ile ilgisi olmadığını, kampüs güvenliğini sağlama amacı taşıdığını söyledi.

Tabassum’un konuşmasıyla ilgili herhangi bir detay vermekten kaçınan Guzman, “Hem sosyal medyanın hem de Orta Doğu'da devam eden çatışmaların körüklediği duygu yoğunluğu, USC dışından birçok sesi de kapsayacak şekilde büyümüş ve mezuniyet töreninde güvenlik ve aksamaya ilişkin önemli riskler yaratacak noktaya ulaşmıştır” dedi.

USC yetkilileriyle 14 Nisan’da gerçekleştirdiği bir toplantıda kendisine güvenlik nedenlerinin açıklanmadığını belirten Tabassum, üniversitenin imaj endişeleri dolayısıyla güvenlik önlemlerini artırmaktan kaçındığını belirtti.

Siyonizm karşıtı Yahudi grubu Jewish Voice for Peace'in sözcüsü Sonya Meyerson-Knox, USC olayının ABD'deki üniversite kampüslerinde İsrail hükümetini eleştirdikleri ya da Filistinlilerin haklarını desteklediklerini ifade ettikleri için Yahudi karşıtı olarak kınanan öğrencilere ilişkin daha geniş bir modelin parçası olduğunu söyledi.

Naomi Klein: "Siyonizmden kaçışa ihtiyacımız var" Azerbaycan ve Fransa arasında yaşanan gerilimin süreçleri Pekin-Washington hattında neler yaşanıyor? Blinken: "Çin, başkanlık seçimlerine müdahale edecek" Hamas: "İsrail'in ateşkes önerisine verdiği resmi yanıtı aldık" Dünya basınında Türkiye