Sri Lanka, büyümeyi teşvik etmek için beklenmedik bir şekilde faiz oranlarını düşürdü

Sri Lanka Merkez Bankası, beklenmedik bir şekilde faiz oranlarını 50 baz puan düşürdü. Yetkililer ekonomiyi on yıllardır yaşadığı en kötü mali krizden çıkarmak için büyümeye öncelik vermek için para politikasını daha da gevşeteceklerini söyledi.

Sri Lanka Merkez Bankası, gösterge borç verme faiz oranını yüzde 10'dan yüzde 9,5'e, mevduat faizini de yüzde 9,0'dan yüzde 8,5'e düşürerek dört aydan beri ilk indirimi yaptı.

Banka bunun "ekonomik aktivitede devam eden canlanmayı" artıracağını söyledi.

Sri Lanka şu anda Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) dört yıllık 2,9 milyar dolarlık bir kurtarma paketi kredisi çekiyor ve borcun yeniden yapılandırılması konusunda yabancı alacaklılarla görüşmelerde bulunuyor.

IMF, Sri Lanka'yı aralarında Güney Asya ülkesinin ana resmi alacaklısı olan Çin'in de bulunduğu ikili kredi kuruluşlarıyla borçları yeniden yapılandırma anlaşmalarını tamamlamaya hızlandırmaya çağırdı.

Banka yetkilileri, ekonominin geçen yılın ikinci yarısından bu yana büyüdüğünü ve 2023'teki genel daralmayı yüzde 2,3'e düşürdüğünü söyledi.

Erdoğan ile Biden 9 Mayıs'ta bir araya gelecek Naomi Klein: "Siyonizmden kaçışa ihtiyacımız var" Azerbaycan ve Fransa arasında yaşanan gerilimin süreçleri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in Türkiye ziyareti Filistin’i devlet olarak tanıyan ülkelerin sayısı artıyor Türkiye ile Irak ilişkisinde dönüm noktası!