IMF: "Sri Lanka'nın borç batağındaki ekonomisi giderek iyileşiyor"

Uluslararası Para Fonu Sri Lanka Misyon Şefi Peter Breuer, 21 Mart 2024 Perşembe günü Colombo, Sri Lanka'da düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Borç yüklü Sri Lanka ekonomisi, enflasyonun geçen ay yüzde 5,9'a düşmesiyle kademeli bir toparlanmaya başladı.

Uluslararası Para Fonu, (IMF) 21 Mart günü yaptığı açıklamada, borç batağındaki Sri Lanka'daki ekonomik durumun, iki yıl önceki en kötü ekonomik krizin ardından kademeli olarak iyileşmeye başladığını açıkladı.

IMF, ülkenin enflasyonunun 2022'deki zirve noktası olan yüzde 70'ten geçen ay yüzde 5,9'a düştüğünü ve ekonomisinin bir buçuk yıllık daralmanın ardından geçen yılın ikinci yarısında büyüdüğünü duyurdu.

IMF, Sri Lanka'nın yıllık ekonomik büyümesinin 2023'ün üçüncü çeyreğinde yüzde 1,6 ve dördüncü çeyrekte yüzde 4,5 olduğunu kaydetti.

Sri Lanka, 2022'nin başlarında ekonomik krize girdi; ciddi gıda, ilaç, yakıt ve elektrik kıtlığı yaşadı.

Yaşanan protestoların ardından dönemin Cumhurbaşkanı Gotabaya Rajapaksa istifa etmişti.

Erdoğan ile Biden 9 Mayıs'ta bir araya gelecek Naomi Klein: "Siyonizmden kaçışa ihtiyacımız var" Azerbaycan ve Fransa arasında yaşanan gerilimin süreçleri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in Türkiye ziyareti Filistin’i devlet olarak tanıyan ülkelerin sayısı artıyor Türkiye ile Irak ilişkisinde dönüm noktası!