Şili'de üç günlük ulusal yas ilan edildi

Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, korkakça bir saldırı olarak nitelendirdiği üç polis memurunun öldürüldüğü olayların ardından üç günlük ulusal yas ilan edildiğini duyurdu.

Yetkililer, saldırının Arauco eyaletinin Canete belediyesinde memurların üç sahte acil durum çağrısına yanıt vermesi sonucu meydana geldiğini söyledi. Ayrıca polis memurlarının araçlarında ağır kalibreli silahlarla saldırıya uğradığını ve yakıldığı belirtildi.

Saldırının gerçekleştiği bölge, devlet ile Güney Amerika ülkesinin Mapuche Yerli halkı arasında uzun süredir devam eden gerilimlere ev sahipliği yapıyor.

Başkan Boric, X sosyal medya platformu üzerinden yayınladığı mesajda, "Bu sabah, Arauco vilayetinde üç polis memurunun öldürüldüğü bir saldırının ciddi ve acı haberini aldık. Bu korkakça saldırıya karşılık vermek için acil eylemleri koordine ettik” dedi. 

Boric, "Bu korkunç suçun faillerinin nerede olduğunu bulacağız" ifadelerini kullandı.

Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya suikast girişimi Yeni Kaledonya'da halk Fransa'ya karşı ayaklandı! Gürcistan'da halk protestoları devam ediyor Vladimir Putin'in Pekin ziyareti: Xi Jinping ile görüşmelerde bulundu Güney Afrika, UAD'den "Refah'ta acil önlem" çağrısında bulundu