MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon: MOSSAD'a bilgi satanlara gözaltı

MİT ve Emniyet, MOSSAD'a bilgi satanlara operasyon düzenledi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İsrail istihbarat servisi MOSSAD'a bilgi satan 7 kişiyi yakaladı. Operasyonda, televizyonlarda sabah programlarına katılan eski kamu personeli Hamza Turhan Ayberk'in de aralarında olduğu şüpheliler gözaltına alındı.

MİT ve İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, ortak operasyon düzenledi.

Operasyon sonucunda, 7 zanlı gözaltına alındı. Şüphelilerden biri olan eski kamu personeli Hamza Turhan Ayberk'in, MOSSAD'la "Victoria" kod adlı ajanı aracılığıyla iletişimde olduğu belirlendi.

Ayberk'in, MOSSAD'a para karşılığı bilgi sızdırdığı tespit edildi.

MOSSAD'a bilgi sağlamak için kamu görevlileri dahil olmak üzere kişilerden oluşan bir ekip kuran Ayberk'in, Türkiye'deki Orta Doğulu kişi ve şirketler hakkında bilgi topladığı ortaya çıktı.

GİZLİ HABERLEŞME UYGULAMALARI KULLANILDI

2019'da Belgrad'da yapılan bir operasyonda MOSSAD'dan eğitim alan Ayberk'in, başlangıçta basit görevlerde kullanıldığı belirtildi.

Ayberk, MOSSAD'ın yönlendirmesiyle gizli haberleşme uygulamalarını kullanarak, ödemeleri kripto para birimiyle aldı, böylece resmi kayıtlarda iz bırakmadı.

Bilgi sızdırmanın yanı sıra tehdit ve takip eylemlerinde bulunan Ayberk'in, hedeflerinin araçlarına yerleştirdiği takip cihazıyla konumlarını anlık olarak MOSSAD'a ilettiği ve bu kişileri taciz ettiği ve zaman zaman tehditlerde bulunduğu öğrenildi.

Erdoğan ile Biden 9 Mayıs'ta bir araya gelecek Naomi Klein: "Siyonizmden kaçışa ihtiyacımız var" Azerbaycan ve Fransa arasında yaşanan gerilimin süreçleri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in Türkiye ziyareti Türkiye'nin Washington Büyükelçisi görevine başladı Pekin-Washington hattında neler yaşanıyor?