Mark Zuckerberg, Meta'nın yapay genel zeka çalışmalarına başlayacağını duyurdu

Dünyadaki en büyük teknoloji şirketlerinden olan Meta; Microsoft, OpenAI, Google gibi şirketlerin yapay genel zeka (YGZ) üretimi yarışına dahil olacak.

Şirketin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Mark Zuckerberg, The Verge’e verdiği röportajda, şirketin yapay genel zekanın üretimine yöneleceğini, planlanan projelerin hayata geçirilmesi için bu alandaki çalışmaları arttırmaları gerektiğini söyledi.

Yetenekli araştırmacıların büyük projelerde görev almak istediğini belirten Zuckerberg, Meta’nın 2024 sonuna kadar endüstri tercihi olan Nvidia çiplerinden toplam 600 bin adet almış olmayı hedeflediğini aktardı.

Meta’nın YGZ üretimine geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü “Llama 2” dil modeli sayesinde odaklanmaya başladığını ifade eden Zuckerberg, YGZ çalışmalarıyla ilgili bir zaman şemasından bahsetmedi.

Yıl içinde kullanıcıların sosyal medya platformlarında kullanabilecekleri, kendi yapay zeka karakterlerini üretmelerini sağlayacak bir platformun piyasaya sürüleceğini aktaran Amerikalı iş insanı, yapay zekaların “metaverse” adı verilen sanal evrende dünyalar oluşturacağını ve insanlara eşlik edeceğini düşündüğünü dile getirdi.

Erdoğan ile Biden 9 Mayıs'ta bir araya gelecek Naomi Klein: "Siyonizmden kaçışa ihtiyacımız var" Azerbaycan ve Fransa arasında yaşanan gerilimin süreçleri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in Türkiye ziyareti Filistin’i devlet olarak tanıyan ülkelerin sayısı artıyor Türkiye ile Irak ilişkisinde dönüm noktası!