Malezya, mali sebeplerden dolayı 2026 İngiliz Milletler Topluluğu Oyunlarına ev sahipliği yapmayacak

Malezya, Avustralya'nın geçen yıl Victoria'dan çekilmesinin ardından mali kaygılar nedeniyle 2026 İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları'na ev sahipliği yapmaktan vazgeçti. Gençlik ve Spor Bakanlığı, "Hükümet İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları Federasyonu'ndan gelen teklifi kabul etmeme kararı aldı" diyerek doğruladı.

Malezya, dört yılda bir düzenlenen spor etkinliğinin maliyetiyle ilgili endişelerini gerekçe göstererek bir sonraki İngiliz Milletler Topluluğu Oyunlarına ev sahipliği yapma teklifini geri çevirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Hannah Yeoh, 22 Mart günü yaptığı açıklamada, hükümetin İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları Federasyonu'nun 100 milyon poundluk destek fonu teklifinin tüm maliyeti karşılamayacağı sonucuna vardıktan sonra bu kararı verdiğini söyledi.

Yeoh yaptığı açıklamada, "Hükümet sporun geliştirilmesinin yanı sıra halkın refahı ve refahına da odaklanmak istiyor" dedi.

Teklif Malezya'da ekonomiye ilişkin endişeler ve ringgitin değerindeki keskin düşüş de dahil olmak üzere redddedildi.

Malezya Olimpiyat Konseyi daha önce etkinliğin küçültülmüş bir versiyonuna ev sahipliği yapmayı önermişti.

Avustralya'nın Victoria eyaletinin geçen yıl tahmini maliyetin 6,9 milyar Avustralya dolarına çıktığını iddia ederek çekilmesinin ardından, Malezya'dan etkinliğe ev sahipliği yapması istendi.

Victoria Genel Sayıştayı'nın 20 Mart günü yayınladığı bir rapor, etkinliğin iptaline yol açan maliyet tahmininin "abartılı ve şeffaf olmadığını" ortaya çıkardı.

Erdoğan ile Biden 9 Mayıs'ta bir araya gelecek Naomi Klein: "Siyonizmden kaçışa ihtiyacımız var" Azerbaycan ve Fransa arasında yaşanan gerilimin süreçleri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in Türkiye ziyareti Filistin’i devlet olarak tanıyan ülkelerin sayısı artıyor Türkiye ile Irak ilişkisinde dönüm noktası!