HAMAS

HAMAS, 1987 yılında İsrail'in Gazze Şeridi ve Batı Şeria'yı işgaline karşı ilk intifada ya da ayaklanma sırasında kurulan Filistinli militan İslamcı bir gruptur. HAMAS'ın açılımı "İslami Mukavemet Hareketi"dir. HAMAS, mevcut İsrail devletinin yerini alacak İslami bir Filistin devletinin kurulması çağrısında bulunmaktadır.

HAMAS'ın bir siyasi kanadı ve bir de askeri kanadı vardır ve 2007'den beri Gazze Şeridi'ni kontrol etmektedir. Lideri Gazze'de bulunan Yahya Sinvar, siyasi sorumlusu ise İsmail Haniye'dir.

Güney Afrika, UAD'den "Refah'ta acil önlem" çağrısında bulundu
Gazze'de ateşkes görüşmeleri Riyad'da başladı Hamas: "İsrail'in ateşkes önerisine verdiği resmi yanıtı aldık"
Erdoğan ile Biden 9 Mayıs'ta bir araya gelecek IDF ve Şin Bet şefleri Refah işgali için Kahire’de İsrail karşıtı protestolar ABD kampüslerine yayılmaya devam ediyor İsrail askeri istihbarat şefi istifa etti Hamas Kuvayi Milliye midir? İran-İsrail Savaşı çıkarsa Türkiye hangi tepkileri verir? Samsung, İsrail'den çekilme kararı aldı İsrail-HAMAS arasındaki ateşkes görüşmeleri başarısız oldu Hamas raporu, Gazze'deki yıkımı gözler önüne serdi David Cameron'dan İsrail açıklaması Hamaney'den İsrail'e misilleme sözü İsrail ile Hamas altı aydır savaşıyor İsrail, saldırı emrini veren komutanları görevden aldı Biden, Netanyahu'ya ültimatom verdi! Fransa, BMGK'da Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu "İsrail'in Hizbullah'a yönelik saldırıları artacak" Filistin Devlet Başkanı'ndan İsrail'e çağrı İsrail heyeti esir takası görüşmeleri için Katar'a gidecek Avrupa'nın yeni ekonomik silahı tasarruf olabilir mi? "İsrail yaptırımlara maruz kalabilir" BMGK Gazze'de ateşkesi onayladı Benjamin Netanyahu’nun koltuğu sallantıda! ABD: “Hamas komutanı Marwan İssa öldürüldü” İsrail Başbakanı'ndan kritik açıklama İsrail istihbaratından istifa dalgası İsrailli kadınlardan esir protestosu İsrail, HAMAS liderini öldürdüğünü iddia etti