Roma, NATO'nun doğu kanadında varlığını artıracak

İtalyan ordusunun uluslararası operasyonlar şefi General Francesco Paolo Figliuolo, Roma’nın NATO’nun doğu kanadındaki varlığını artıracağını söyledi.

11 Nisan’da Senato ve Temsilciler Meclisinin Ortak Savunma ve Dışişleri Komisyonu Toplantısı'na katılarak İtalyan ordusunun yurt dışında üstlendiği bazı görevlere dair bilgilendirmelerde bulunan Figliuolo, ülkenin NATO’nun doğu kanadındaki varlığını güçlendirmede kararlı olduğunu söyledi.

General, Roma’nın bu kapsamda ittifakın doğu kanadında 3 bin asker, bin 100 kara aracı, 20 uçak ve Baltık Denizi'nde de 1 adet “Fremm” sınıfı çok amaçlı Luigi Rizzo fırkateynleri ile temsil edildiğini açıkladı.

İtalyan ordusunun Polonya’daki Malbork üssünde 4 Eurofighter Typhoon jeti, 1 bilgi keşif uçağı ve 220 askerinin bulunduğunu aktaran Figliuolo, 2023’te 1420 Ukrayna askerine eğitim verildiğini belirtti.

Naomi Klein: "Siyonizmden kaçışa ihtiyacımız var" Azerbaycan ve Fransa arasında yaşanan gerilimin süreçleri Pekin-Washington hattında neler yaşanıyor? Blinken: "Çin, başkanlık seçimlerine müdahale edecek" Hamas: "İsrail'in ateşkes önerisine verdiği resmi yanıtı aldık" Macaristan'da halk, çocukları koruma yasaları için protesto düzenledi