İngiltere'de hükümet yetkilileri ve resmi görevlilerin aşırıcı unsurlarla etkileşime geçmesi yasaklandı

İngiltere’de değişen “aşırılık” tanımı ile birlikte hükümet yetkilileri ve resmi görevlilerin ekstremist gruplarla görüşmeleri ve bu gruplara fon sağlamaları yasaklandı.

Yasak, Kalkınma, Sosyal Konut ve Topluluklar Bakanlığı’nın “aşırılık” tanımının güncellenmesinin akabinde geldi.

Bakanlık açıklamasında ülkedeki aşırılık tehdidinin 7 Ekim 2023 itibarıyla yükseldiği, tehditle mücadele amacıyla aşırıcılığın tanımının güncellendiği ifade edildi.

Yeni tanım, “başkalarının hak ve özgürlüklerini yok ya da inkar eden, İngiltere'nin liberal parlamenter demokrasisi ve demokratik haklarını baltalayan, devirmek veya değiştirmek isteyen ile bunların yapılmasına olanak sağlayan” kişilerin aşırılık yanlısı kişi ya da gruplar arasında değerlendirilmesine olanak tanıyor.

Kalkınma, Sosyal Konut ve Topluluklar Bakanı Michael Gove, yaptığı açıklamada “aşırı sağcı” ve “İslamcıların” Müslümanları toplumun geri kalanından ayırmaya çalıştığını iddia etti ve “İnsanları radikalleştirmeye, insanların haklarını inkar etmeye, ifade özgürlüğünü baskılamaya, nefreti yaymaya ve demokratik kurumlarımızı baltalamaya çalışıyorlar” dedi.

Gove, bu kararlarla aşırılık yanlısı olarak tanımlanan kişi veya gruplarla hükümetin aynı platformu paylaşmasının ve onlara platform sağlamasının önüne geçileceğini vurguladı.

Bakanlık bünyesinde aşırılıkla mücadele için bir birim kurulduğu ve yasak ile sadece hükümet görevlileri ve resmi kurumların bu kişi veya gruplarla etkileşime geçmesinin engellendiği bildirildi.

(AA)

İngiltere resesyondan kurtuluyor Belçika yayın kuruluşundan İsrail protestosu Manila-Pekin ilişkilerinde gerginlik artıyor! Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya suikast girişimi Yeni Kaledonya'da halk Fransa'ya karşı ayaklandı! Gürcistan'da halk protestoları devam ediyor