İngiltere Dışişleri Bakanı, savunma ve ekonomik bağları güçlendirmek için Tayland'ı ziyaret etti

İngiltere ile Tayland arasında savunma ve ekonomi alanlarında ortaklaşa bir iş birliği yapılması konusunda anlaşmaya varıldı.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Hint-Pasifik bölgesine yaptığı ilk ziyarette 21 Mart günü Tayland Başbakanıyla bir araya geldi.

İngiltere Dışişleri Ofisi, David Cameron ile Başbakan Srettha Thavisin arasındaki görüşmenin savunma, ekonomi ve ticaret gibi alanlarda iş birliğini geliştirmeyi amaçladığını açıkladı.

İngiltere, ülkelerin ticari ilişkilerinin yıllık 7,6 milyar dolar değerinde olduğunu tahmin ediyor.

Eski İngiltere Başbakanı Cameron, savunma ve dış ilişkiler konulu yıllık ikili toplantı için 21 Mart günü geç saatlerde Avustralya'ya gidecekti.

İngiltere'den yapılan açıklamada, Cameron'un, Tayland hava kuvvetleri üssünü ziyaret ederek İngiliz bileşenleri kullanan savaş uçaklarını denetlediği belirtildi.

Cameron, Tayland'ı bölgede "etkili bir oyuncu" olarak nitelendirdi.

Tayland hükümeti, İngiltere'nin Tayland ile stratejik ortaklık kuran ilk Avrupa ülkesi olduğunu kaydetti. Ortaklık; bilim, güvenlik, eğitim ve diğer alanları kapsıyor.

Erdoğan ile Biden 9 Mayıs'ta bir araya gelecek Naomi Klein: "Siyonizmden kaçışa ihtiyacımız var" Azerbaycan ve Fransa arasında yaşanan gerilimin süreçleri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in Türkiye ziyareti Filistin’i devlet olarak tanıyan ülkelerin sayısı artıyor Türkiye ile Irak ilişkisinde dönüm noktası!