Rishi Sunak, nükleer enerjiye 252 milyon dolarlık yatırım yapacağını duyurdu

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, ülkesinin nükleer endüstrisini büyütmek adına 252 milyon dolarlık yatırım planını hayata geçirecek. Hükümet ayrıca 40 bin kişinin iş sahibi olacağı bir "ulusal çaba" ilan edeceğini bildirdi.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, ülkenin nükleer caydırıcılık ve sivil nükleer endüstrisine 252 milyon dolar yatırım yapma planını duyurdu.

Başbakanlık Ofisi yaptığı açıklamada, Sunak'ın 25 Mart günü nükleer denizaltı inşası ve nükleer enerji endüstrilerinin geleceğini güvence altına almak için 40 bin kişinin iş sahibi olacağı bir "ulusal çaba" ilan edeceğini belirtti.

Plana göre hükümet, İngiltere'nin kuzeyindeki Barrow-in-Furness kasabası için insanların iş bulmasına destek olmak, ulaşım bağlantılarını iyileştirmek ve daha fazla ev inşa etmek için bir fon oluşturacak.

Açıklamada, hükümetin ayrıca, 2030 yılına kadar becerilere, işlere ve eğitime en az 962 milyon dolar yatırım yapmak için BAE Systems, Rolls-Royce, EDF ve Babcock gibi sektör oyuncularıyla ortaklık kuracağı belirtildi.

Açıklamada, İngiltere'nin nükleer endüstrisinin, hükümetin nükleer enerji hedefleri nedeniyle "benzeri görülmemiş bir büyüme dönemi" yaşadığı ve 2030 yılına kadar 123 bin yeni işçiye ihtiyaç duyacağı belirtildi.

İngiltere'nin nükleer denizaltı endüstrisi, Birleşik Krallık ve ABD'nin Avustralya'ya nükleer enerjili denizaltı edinme konusunda yardımcı olduğu AUKUS güvenlik anlaşmasının oluşturulmasının ardından önümüzdeki yıllarda da büyümeye hazırlanıyor.

İngiliz lider Sunak, yaptığı açıklamada, "Daha tehlikeli ve tartışmalı bir dünyada, Birleşik Krallık'ın denizdeki sürekli nükleer caydırıcılığı her zamankinden daha hayati önem taşıyor ve  nükleer tüketicilere daha ucuz, daha temiz, evde yetiştirilen enerji sağlıyor" dedi.

Sunak konuşmasının devamında, “İşte bu yüzden Birleşik Krallık denizaltılarının evi olan Barrow'a ve gelişen İngiliz nükleer endüstrisinde geleceğin iş ve becerilerine yatırım yapıyoruz. Bugün bizi güvende tutacak, enerjimizi güvende tutacak ve faturalarımızı sonsuza dek düşük tutacak nükleer girişimimizin yeni neslini başlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan ile Biden 9 Mayıs'ta bir araya gelecek Naomi Klein: "Siyonizmden kaçışa ihtiyacımız var" Azerbaycan ve Fransa arasında yaşanan gerilimin süreçleri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in Türkiye ziyareti Filistin’i devlet olarak tanıyan ülkelerin sayısı artıyor Türkiye ile Irak ilişkisinde dönüm noktası!