Beyaz Saray: Gazzeli aileler ABD’ye taşınabilir

Washington yönetimi, Amerika'da yaşayan Filistinlilerin savaş bölgelerinden ailelerini getirebilmeleri için yapılabilecek önlemleri değerlendiriyor.

Joe Biden yönetimi, çatışma bölgelerinde kalan aileleri ile yeniden bir araya gelmek isteyen ABD'deki Filistinlilere yardımcı olacak politikaları değerlendirdiklerini açıkladı.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre, 2 Mayıs Perşembe günü yaptığı açıklamada, "Amerikan vatandaşlarının akrabaları olan ve ABD'ye gelmek isteyebilecek Filistinlileri desteklemek için politika önerilerini sürekli olarak değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.

Jean-Pierre görüşmelerin devam ettiğini ancak bu prosedürlerin nasıl uygulanacağına ilişkin ayrıntıların henüz netlik kazanmadığını belirtti. Önerilen tedbirler, bölgede yasal olarak daimi ikamet eden ya da ailesi olan ABD vatandaşlarına yardımcı olmayı planlıyor.

Gazze nüfusunun yarısından fazlasını oluşturan yaklaşık 1,5 milyon kişi, çatışmaların duracağına dair hiçbir belirti olmaması nedeniyle Refah'a sığınmış durumda. ABD'nin aile birleşimlerini kolaylaştıracak tedbirler almaya karar vermesi halinde Mısır'la koordinasyon sağlanması gerekiyor. Çatışmanın başlarında çok sayıda Amerikalı ve diğer yabancılar Mısır'ın ihtiyatlı bir şekilde açtığı Refah sınır kapısı aracılığıyla Gazze'den kaçmayı başarmıştı.

ABD'de yaşayan Filistinliler için, Biden yönetimi "ertelenmiş zorunlu ayrılış" uygulamasını başlattı. Nisan ayında Biden'ın imzaladığı bu yönerge, sınır dışı tehdidi altındaki Filistinli göçmenlerin en az 18 ay daha ABD'de kalabilmelerini sağlıyor.

Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya suikast girişimi Yeni Kaledonya'da halk Fransa'ya karşı ayaklandı! Gürcistan'da halk protestoları devam ediyor Vladimir Putin'in Pekin ziyareti: Xi Jinping ile görüşmelerde bulundu Güney Afrika, UAD'den "Refah'ta acil önlem" çağrısında bulundu