Elon Musk'ın şirketi Neuralink tarafından insan beynine çip takıldı

Elon Musk’ın nöroteknoloji şirketi Neuralink, ilk defa canlı bir insan beynine çip yerleştirildiğini duyurdu.

Musk’ın sosyal medyadan yaptığı açıklamada, beyninin hareketi kontrol eden bölümüne çip yerleştirilen hastanın durumunun iyi olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz yılın mayıs ayında şirkete insan deneylerine başlaması için izin verilmişti. İlk ameliyat, 28 Ocak 2024'te bir robot tarafından gerçekleştirildi.

Neuralink’in internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bu çip hastanın düşüncelerini yorumlayarak akıllı telefon, bilgisayar gibi teknolojik cihazları kontrol etmesini sağlayacak.

İlk aşamada ALS hastaları gibi zihin-kas bağlantısının yitik ya da sınırlı olduğu kişilerin kullanımına sunulacak “Telepathy” (telepati, zihin okuma) isimli çip, hastalara fiziksel özerkliklerini geri kazandırmayı hedefliyor.

Neuralink, cihazın beyinden bilgisayara direkt veri aktarımı gerçekleştirmesi dolayısıyla “işgalci” olarak nitelendiği eleştirilerle karşı karşıya kalmıştı.

Erdoğan ile Biden 9 Mayıs'ta bir araya gelecek Naomi Klein: "Siyonizmden kaçışa ihtiyacımız var" Azerbaycan ve Fransa arasında yaşanan gerilimin süreçleri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in Türkiye ziyareti Filistin’i devlet olarak tanıyan ülkelerin sayısı artıyor Türkiye ile Irak ilişkisinde dönüm noktası!