Krah, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aday olacağını doğruladı

Almanya’daki aşırı sağ Alternative für Deutschland (AfD) Partisi’nin Avrupa Parlamentosu’ndaki milletvekili Maximilian Krah, istifa etmeyeceğini açıkladı.

Krah’ın yardımcılarından biri, Çin lehine ajanlık yaptığı suçlamasıyla tutuklanmıştı. Krah, tutuklanan danışmanını kovacağını, danışmanının suçunu medyadan öğrendiğini ve şahsi bir kabahati bulunmadığını dile getirdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Avrupa’daki Pekin’e yönelik casusluk iddialarının “Çin’in itibarını zedelemek için çıkartılan yalan haberler” olduğunu ifade etti.

Krah, AfD’nin haziran ayında gerçekleşecek AP seçimlerindeki baş adayı olarak kalmaya devam edeceğini söyledi ve “Şimdi mesele, seçim kampanyasını yeniden Avrupa meselelerine odaklamak ve bu çok tatsız konudan uzaklaşmaktır. Bu çok ciddi bir suçlamadır, tutuklama emrinin onaylanmasının ardından söz konusu çalışanı bugün işten çıkaracağım” dedi.

Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya suikast girişimi Yeni Kaledonya'da halk Fransa'ya karşı ayaklandı! Gürcistan'da halk protestoları devam ediyor Vladimir Putin'in Pekin ziyareti: Xi Jinping ile görüşmelerde bulundu Güney Afrika, UAD'den "Refah'ta acil önlem" çağrısında bulundu