Almanya ekonomisi büyüme kaydedecek mi?

Beş düşünce kuruluşu 28 Mart günü yaptığı açıklamada, Avrupa'nın en büyük ekonomilerinden biri olan Almanya'nın 2024'te yalnızca yüzde 0,1 büyüyeceğini söyledi.

Önde gelen ekonomi enstitüleri, Alman ekonomisinin bu yıl çok az büyüyebileceğinin beklendiğini, yurt içi ve yurt dışındaki zayıf talebin toparlanma yolunu yavaşlattığını söyledi.

Beş düşünce kuruluşundan yapılan ortak açıklamada, Avrupa'nın en büyük ekonomisinin 2024'te yalnızca yüzde 0,1 büyüyeceği belirtildi. Bu, daha önceki yüzde 1,3'lük büyüme tahminlerine göre keskin bir düşüş anlamına geliyor.

Kiel Dünya Ekonomisi Enstitüsü'nden (IfW Kiel) Stefan Kooths, "Genel ekonomik kalkınmanın yavaşlamasında döngüsel ve yapısal faktörler örtüşüyor" dedi.

Kooths, "Bahardan itibaren bir toparlanmanın başlaması muhtemel olsa da, genel ivme çok güçlü olmayacak" diye ekledi.

Alman ekonomisi geçen yıl enflasyon, yüksek faiz oranları ve soğuyan ihracat nedeniyle yüzde 0,3 oranında küçüldü ve durgunluktan çıkmakta zorlanıyor.

Enstitüler (DIW, Ifo, IfW Kiel, IWH ve RWI), enflasyonun son aylarda istikrarlı bir şekilde düşmesine rağmen, ücretlerin gerisinde kalması nedeniyle tüketici harcamalarının önceden tahmin edilenden "daha geç ve daha az dinamik" bir şekilde toparlandığını söyledi.

Erdoğan ile Biden 9 Mayıs'ta bir araya gelecek Naomi Klein: "Siyonizmden kaçışa ihtiyacımız var" Azerbaycan ve Fransa arasında yaşanan gerilimin süreçleri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in Türkiye ziyareti Filistin’i devlet olarak tanıyan ülkelerin sayısı artıyor Türkiye ile Irak ilişkisinde dönüm noktası!