Alman Polis Teşkilatı'nda yüzlerce memur soruşturma altına alındı

Alman basınında yer alan haberlere göre, ülke genelinde yüzlerce polis memuruna soruşturma açıldı. Polis memurlarının "aşırı sağcı görüşlere sahip oldukları ya da komplo ideolojilerini savundukları" iddia ediliyor.

Alman basını, 16 federal eyaletin içişleri bakanlıklarından gelen çarpıcı bilgileri yazdı.

Farklı eyaletlerde en az 400 polis memuru ile ilgili disiplin soruşturması ya da kovuşturması yürütülüyor.

400 polis memurunun, "aşırı sağcı görüşlere sahip oldukları ve komplo ideolojilerini savundukları" öne sürülüyor.

Stern ve RTL'nin aktardığına göre, bazı eyaletler güncel rakamlar veremediği için soruşturma altındaki polis sayısı çok daha yüksek olabilir.

Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul, "Anayasaya dayanmayan, ancak aşırı görüşlere sahip polis memurları demokrasi ve hukukun üstünlüğü için büyük bir tehlikedir" ifadelerini kullandı.

Reul, bu görüşlere sahip kişileri polis teşkilatında istemediğini dile getirdi.

Alman Federal Meclisi'nde Federal Polis Komiseri olarak görevde bulunan SDP'li Uli Grötsch, "Aşırı sağcıların kasıtlı olarak polis güçlerinin istikrarını bozmaya çalıştığı bir dönemde yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Alman basını, "tehlikenin her zamankinden daha büyük" olduğuna dikkat çekti.

Alman basınına göre, federal ve eyalet güvenlik makamlarının saflarındaki olası aşırılık yanlılarına yönelik soruşturmalar yıllardır devam ediyor.

Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya suikast girişimi Yeni Kaledonya'da halk Fransa'ya karşı ayaklandı! Gürcistan'da halk protestoları devam ediyor Vladimir Putin'in Pekin ziyareti: Xi Jinping ile görüşmelerde bulundu Güney Afrika, UAD'den "Refah'ta acil önlem" çağrısında bulundu