ABD'li vekiller, İsrail'e desteğin kesilmesiyle ilgili Biden yönetimine çağrıda bulundu

Uluslararası desteğini kaybetmekte olan İsrail’e ABD’li siyasilerden de tepkiler gelmeye başladı. Yahudi kökenli bağımsız Senatör Bernie Sanders, Başkan Joe Biden’a yazdığı mektupta, “Bu katliamın suç ortağıyız” ifadelerini kullandı. Demokrat Partili Yahudi milletvekili Steve Cohen de Tel Aviv yönetiminin “fazla ileri gittiğini” belirtti.

ABD Senatörü Bernie Sanders, İsrail’e verilmesi değerlendirilen 10 milyar dolarlık yardımın verilmemesi için Başkan Joe Biden’a bir mektup yazdı.

Mektubunda İsrail’in Gazze’ye saldırısını “ahlak ve hukuk dışı” olarak tanımlayan Senatör, bu yardımın Tel Aviv’e verilmesinin “sorumsuzluk” olacağını belirtti.

12 Aralık’ta yazdığı mektupta Gazze’deki durumun “insani felaketten kitlesel vahşete” dönüştüğünü belirten Sanders, “Ve bu, ABD tarafından üretilen ve sağlanan, ekseriyetle ABD halkının parasını ödediği bomba ve ekipmanlar tarafından gerçekleştiriliyor. Trajik olarak bu katliamın ortağıyız” ifadelerini kullandı.

“ABD hükümeti İsrail’e taktiklerini değiştirmesi konusunda çağrıda bulunuyor ancak nazikçe istemek dışında bir şey yapmadık” diyen Sanders, Biden yönetimini Birleşmiş Milletler’de savaşı bitirmeye yönelik eforları desteklemeye davet etti.

Demokrat Parti’nin Yahudi milletvekillerinden Steve Cohen, X hesabında yaptığı bir paylaşımda da Benjamin Netanyahu hükümetini eleştirdi.

Cohen, sosyal medya paylaşımında, “Netanyahu çok ileri gitti, Jake Sullivan onu bombalamaların ciddi derecede kısıtlanmasının gerekliliği konusunda bilgilendirecek, aksi takdirde İsrail son gerçek dostuna, ABD ve Joe Biden’a, elveda diyecek” ifadelerini kullandı.

Cohen, Biden’ın, Netanyahu’nun “Putinvari, kural tanımayan savaşı” ile işinin bittiğini söyledi.

Cohen, Biden yönetiminin yakın bir müttefiki olarak değerlendiriliyor.

Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya suikast girişimi Gürcistan'da halk protestoları devam ediyor Yeni Kaledonya'da halk Fransa'ya karşı ayaklandı! Güney Afrika, UAD'den "Refah'ta acil önlem" çağrısında bulundu Vladimir Putin'in Pekin ziyareti: Xi Jinping ile görüşmelerde bulundu