ABD'li seçmenler: "Trump ekonomi konusunda Biden'a göre avantajlı"

Reuters'in anket sonuçlarına göre, ABD'li seçmenler Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ın ekonomi açısından Başkan Joe Biden'dan daha iyi olduğunu düşünüyor.

ABD'li seçmenler, Cumhuriyetçi Başkan adayı Donald Trump'ın ekonomi açısından Joe Biden'dan daha iyi olduğunu düşünüyor.

17 Nisan günü sona eren üç günlük ankete katılanların yaklaşık yüzde 41'i,  başkanlık seçimlerinde Trump'ın, Biden'a kıyasla ekonomiye daha iyi bir yaklaşıma sahip olduğunu söyledi.

Geri kalanlar emin olmadıklarını veya hiçbir adayın daha iyi olmadığını içeren yanıtlar verdi.

Mart'taki üç puanlık ve şubat'taki altı puanlık avantajlarla karşılaştırıldığında, Trump'ın ekonomi üzerindeki avantajı yüzde yedi puanla daha azdı.

Ancak katılımcılara siyasi aşırılık ve demokrasiyi koruma konusunda kimin daha iyi yaklaşıma sahip olduğu sorulduğunda Biden, Trump'a karşı dokuz puanlık bir avantaja sahipti.

Naomi Klein: "Siyonizmden kaçışa ihtiyacımız var" Azerbaycan ve Fransa arasında yaşanan gerilimin süreçleri Pekin-Washington hattında neler yaşanıyor? Blinken: "Çin, başkanlık seçimlerine müdahale edecek" Hamas: "İsrail'in ateşkes önerisine verdiği resmi yanıtı aldık" Ukrayna Tarım Bakanı Solskyi gözaltına alındı!