ABD'de ilk defa bir Türk topluma sağladığı katkılardan dolayı ödül aldı

ABD Kongresi, ilk kez ABD'de yaşayan bir Türk vatandaşını, yaşadığı eyalette topluma yaptığı katkılardan dolayı takdirname ile ödüllendirdi.

New Jersey eyaletinin Paterson şehrinde yaşayan iş insanı Hüseyin Bayram, ABD Kongresi'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi tarafından ödüle layık görülen ilk Türk vatandaşı oldu.

Restoran sahibi olarak ABD'de Türk yemek kültürünün tanıtımında uzun yıllardır hizmet veren Hüseyin Bayram, Kongre'nin onayıyla hazırlanan takdirnameyi Temsilciler Meclisi Üyesi Bill Pascrell'in elinden aldı.

İş insanı Hüseyin Bayram'ı kabul eden Pascrell, Amerikan toplumuna yaptığı katkılardan dolayı, Kongre'nin onayladığı takdirnameyi ve Kongre binasına asılan bir ABD bayrağını hediye etti.

Bill Pascrell, sosyal medya platformu X'te, "Bugün sevgili dostum Hüseyin Bayram'ı Meclis Tutanağını Kongre binasının üzerinde dalgalanan ABD bayrağını takdim ediyorum. Hüseyin, yıllardır hayırsever ve insani çabalarla toplumumuza hizmet ediyor ve restoranı Toros'ta en iyi Türk yemeklerini sunuyor. Şehrimiz ve toplumumuz için yaptığı her şey için kendisine minnettarız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan ile Biden 9 Mayıs'ta bir araya gelecek Naomi Klein: "Siyonizmden kaçışa ihtiyacımız var" Azerbaycan ve Fransa arasında yaşanan gerilimin süreçleri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in Türkiye ziyareti Türkiye'nin Washington Büyükelçisi görevine başladı Pekin-Washington hattında neler yaşanıyor?