Milletvekili Matt Gaetz'in raporu, Washington'un diplomatik başarısızlığını örtbas ettiğini öne sürdü

The Intercept’e yazan Nick Turse’e göre Nijer’deki Amerikan askerleri posta ve ilaç gibi temel ihtiyaçlara erişemiyor.

Florida’dan Cumhuriyetçi bir milletvekili olan Matt Gaetz tarafından yayımlanan bir raporda, Joe Biden yönetiminin ABD-Nijer askeri ilişkilerini konu edinen istihbarat raporlarını “aktif olarak örtbas ettiği” iddia edildi.

Gaetz’in iletişime geçtiği askerler, Pentagon’dan posta, ilaç, kan depolarının yenilenmesi gibi destekleri alamadıklarını aktardı.

The Intercept’e röportaj veren vekil, “Biden yönetimi ve Dışişleri Bakanlığı büyük bir örtbas faaliyeti yürütüyor. ABD'nin Nijer'deki diplomatik ilişkilerinin gerçek koşullarını saklıyorlar ve görünürde hiçbir yardım olmadan bu ülkedeki birliklerimizi fiilen terk ediyorlar” dedi.

Gaetz’in raporu, ABD’nin Niamey büyükelçiliğinin, Büyükelçi Kathleen FitzGibbon önderliğinde Nijer’deki diplomatik başarısızlıkları sakladığını ve Hava Kuvvetleri Özel Soruşturma Ofisi ile Afrika Özel Operasyonlar Kumandanlığı’ndan gelen istihbaratı “göz ardı ettiğini ya da bastırdığını” öne sürdü.

Gaetz’in gerçekleştirdiği görüşmelerde, şu anda Nijer’de görev yapan ABD’li askerler “işlevsel olarak mahsur kaldıklarını” söyledi.

Raporda, Savunma Bakanlığı’nın Nijer’den dönüş uçuşlarına onay vermediği, askerlerin görev yapmalarına ya da görev süreleri sona erdiğinde geri dönmelerine izin verilmediği belirtildi.

Naomi Klein: "Siyonizmden kaçışa ihtiyacımız var" Azerbaycan ve Fransa arasında yaşanan gerilimin süreçleri Pekin-Washington hattında neler yaşanıyor? Blinken: "Çin, başkanlık seçimlerine müdahale edecek" Hamas: "İsrail'in ateşkes önerisine verdiği resmi yanıtı aldık" Ukrayna Tarım Bakanı Solskyi gözaltına alındı!